Sopron.info.hu

Fotókiállítás az Innovációs Központban

  2006 szept 14 / #kultúra

2006. szeptember 13. 14 óra. Kiállítás megnyitó a soproni Innovációs Központban. A művészeti támogatás jó példája, amihez csak egy kis jóindulat és főbólintás szükségeltetett. 

A történet ott kezdődött, hogy a Soproni Fotóművészeti Kör alkotói kitalálták, hogy rendhagyó módon ünneplik meg augusztus 29-ét a Fotográfia Napját. Fényképeikből egyet-egyet kiválasztva kinagyíttatták 1×1,5 méteres méretűre, hogy az Augusztusi Rondella Tárlat – ART című eseményen a Rondellát diszitsék vele. Beszerezve a szükséges engedélyeket a tiszavirág életű kiállítást meg is valósították. Az időjárás csak egy fél napot engedélyezett a képek bemutatására, de így is sokan látták az eseményt.
A kiállítás után a képek bizonyára visszakerültek volna a művészek lakására, méretük miatt nem kis gondot okozva nekik. A Kör megkereste az Innovációs központot és a tárgyalások eredményeképpen egy évig a Verő J. utcai “üvegházban” kerülnek bemutatásra az ART-on látott alkotások.

A kiállítás megnyitóján Beck György a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a képekkel ablak nyilott a csupasz a falakon. A Házban található ügyfélszolgálatra siető embereken kívül a kiállítást bárki megtekintheti a földszinti folyosón. Az alkotókról rövid bemutatás olvasható a falon, így megismerhető az alkotás mögötti ember is. A kiállítás megnyitóján Horváth Endre bemutatta a Soproni Fotóművészeti Kör (sfk.pgw.hu) kiállító művészeit és megköszönte a lehetőséget a kiállítás megrendezésére.

Az egész kiállítás megvalósítása jó példája annak, hogy lehet a kultúrát és az alkotó közösséget támogatni a rossz gazdasági viszonyok ellenére is. Az Innovációs központban nem ez volt az első kiállítás megnyitó és a hozzáállásukat látva nem is az utolsó.