Sopron.info.hu

Fűzy: A Sopron esélyesebb

  2010 ápr 20 / #sport

Fizikailag viszont sokat kivett a pécsi lányokból az a csata. Második Sopron elleni összecsapására készül a bajnoki döntőben a MiZo Pécs női kosárlabdacsapata.

Múlt hét pénteken a női kosárlabda NB I döntőjének első mérkőzésén a MiZo Pécs 2010 legyőzte az MKB-Euroleasing Sopront, s így 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.

– Vezetünk, de továbbra is azt gondoljuk, hogy a Sopron az esélyesebb a párharcban – mondta a MiZo Pécs honlapjának Fűzy Ákos (fotó) vezetőedző. – Mentálisan rengeteget erősödtünk az első mérkőzéssel, fizikailag viszont sokat kivett a lányokból az a csata, de a bekövetkező kisebb sérülések az szezonnak ebben a szakaszában nem nevezhetők váratlannak. Ebben a párharcban a legfontosabb meccs előtt állunk, de ugyanezt mondtuk el múlt pénteken, és ugyanezt fogjuk mondani a következő találkozó előtt is, mivel mindig a soros összecsapás megnyerése a legnagyobb cél.

Nagyon kemény meccsre számítok, ahol a Sopron megpróbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, mert 2-0 után elég nehéz helyzetbe kerülnének, így várhatóan kevésbe a dobott pontok dominálnak majd, hanem a védekezésnek lesz nagyobb szerepe ma este.

sportforum.hu