Sopron.info.hu

Gigászok csatája: Szikora vs. Manson

  2009 febr 25 / #lapszemle

2005-ben az Arénában lépett fel Marilyn Manson. A koncert ellen egyesek tiltakoztak, mivel szerintük Marilyn Manson a Sátán földi helytartója …

Az egyház szerint, aki részt vesz a koncerten, az valamilyen módon a Sátán mellé áll. A Manson-ellenes kampány élére Szikora Robi állt, szerinte nálunk sem kellett volna engedni a koncertet. És misét szervezett a Mátyás templomba, a lélekromboló tevékenység ellen. A mise után Robi arról beszélt, hogy valahogyan meg kell állítani a kulturális mocskot, mint amilyen Marilyn Manson is.

Konkrét tervek is voltak: a Közéleti Keresztény Akadémia egy 20 tagú, keresztény értelmiségiekből és Szikora Róbertből álló grémiumot kívánt felállítani, amely előbb meghatározza, milyen kulturális szinten áll Magyarország, majd figyelemmel kísér, véleményt mond, vagy ha kell, és ha tud, betiltat.
“Ha időben tudtunk volna erről, akkor korábban kapcsoltunk volna!” Szikora szerint egy demokráciának is megvannak a maga tiltott jelképei, ilyennek kell lennie a Sátánnak is. “Ha valaki Hitler nevében akarna koncertezni, engednénk? És ha valaki Sztálin nevében tenné ugyanezt? A Sátán nem egy tömeggyilkos?”

És hogy miért hozok fel egy 2005-ös történetet? Mert a múlt héten jelentették be a Volt fesztivál szervezői, hogy Marilyn Manson is fel fog lépni nyáron Sopronban.

Szikora Robit meg is kérdezte a Bors, hogy most akkor mi lesz?
“Sok sikert kívánok Marilyn Mansonnak, tegye a dolgát, mi pedig elmondunk érte egy imát. Nem akarjuk betiltatni a koncertet, Magyarországon szerencsére kevés rajongója van ennek az embernek. Bár 2005-ben misét is tartottunk Manson lélekromboló tevékenysége ellen a Mátyás templomban, idén ettől eltekintünk, ugyanis az ország és a világ jelenleg olyan helyzetben van, hogy nagyobb gondunk is van a sátánista énekes fellépésének megakadályozásánál” – Szikora

Szegény Manson … összeakaszkodni a Szikorával, ennek a fele sem tréfa! El sem merem képzelni, hogy mi lenne, ha mégis inkább be szeretnék tiltani a koncertet …

Robi, Robi … ez már nem a 80-as évek, amikor lehet hogy elég volt egy telefon a párttitkárnak és betiltották a koncertet.
Ráadásul pont az a Szikora prédikál az erkölcsökről, aki nem tudott úgy egy gidácskát kiválasztani a nyájból, hogy ne fiatalkorú vagy ne pornós lett volna. Vagy fiatalkorú ÉS pornós.

De szabad országban élünk, lehet választani.
El lehet menni R-Go koncertre is

vastagbor.blog.hu