Sopron.info.hu

Győzelem az alapszakasz utolsó mérkőzésén

  2009 márc 16 / #sport

Március 15-én, Budapesten, a BSE II. vendégeként lépett pályára a SMAFC-NYME női kosárlabdacsapata, az alapszakasz utolsó fordulójában. A soproni lányok közül többen még magukon hordozták a csütörtöki, MKB II. ellen vívott városi rangadó nyomait: térdek, combok, karok “pompáztak” kékben, zöldben. Ennek ellenére hősiesen küzdöttek, s 59 : 36-ra legyőzték a házigazdákat.

Az ellenfélről nem a legjobb élmények éltek az egyetemistákban, hiszen ősszel, 63:70-re Sopronban is győzni tudtak a kék-fehérek ellen. Ezért aztán senki nem gondolta komolyan, hogy először és egyben utoljára, a mérkőzés 2. percében vezettek a városmajoriak (2:1). Pedig így történt, mert a SMAFC-NYME csapata jó védekezéssel szinte megbénította a BSE-s fiatalokat, akik az első tíz percben csak 3 pontot szereztek összesen.

A második negyedben már több kosár esett mindkét oldalon, de a soproni lányok ekkor is uralták a játék irányítását, pedig a hazaiak többféle védekezéssel is megpróbálták kizökkenteni őket a játék ritmusából. Mindhiába.
A harmadik tíz percben továbbra is precízen védekeztek a kék-fehérek. Harminc perc alatt mindössze 16 pontot engedélyeztek ellenfelünknek! Közben az egyetemisták újabb újoncot avattak, a 13 éves Böcskei Nikolett személyében, aki kosárral hálálta meg a bizalmat.

A negyedik negyedet ugyan a hazaiak nyerték, de a SMAFC-osok így is minden dicséretet megérdemelnek, elsősorban fegyelmezett védekezésükért, és az újabb győzelem megszerzéséért.

BSE II.-SMAFC-NYME 36:59 (3:15, 9:19, 4:11, 20:14)

BSE: Tillmann D. 5/3, Fehér F. 11, Kovács Á. 8, Forray D. 1, Szabó V. 6. Cs.: Sapszon I. 3, Milos F. 2, Fülep Cs., Cseh-Szombathy F.

SMAFC: Dávid V. 6/3, Klemencsics N. 2, Farkas P. 11/3, Kerékgyártó D. 9, István L. 10. Cs.: Fejes K. 7/3, Katona L. 4, Zottl V. 4, Horváth M. 3, Böcskei N. 2, Szarka Zs. 1, Takáts A.