Sopron.info.hu

Győzelemmel búcsúzott a SMAFC női kosárlabdacsapata

  2009 ápr 20 / #sport

A SMAFC-NYME NB I/B-s női kosárlabdacsapata április 18-án, szombaton győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől. Ellenfelük az Universitas Szeged együttese volt. Az izgalmas, fordulatos és kemény mérkőzés végén 71 : 54-et mutatott az eredményjelző tábla, és a soproni egyetemisták voltak boldogok.

Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy mindkét együttes győzni jött a Krasznai-csarnokba. Ennek megfelelően indult a mérkőzés is. A fehér mezben játszó soproniak szépen szerettek volna búcsúzni közönségüktől, a szegedi fiatalok pedig ott szerették volna folytatni, ahol előző nap Pécsett abbahagyták. Így aztán a 8. percig hol itt, hol ott volt az előny, de két pontnál nagyobb különbség csak a negyed végére alakult ki, amikor is a vendégek ötödik triplájukat dobták.

A második negyedet sokkal szigorúbb védekezéssel kezdték a SMAFC-os lányok, és 4 perc alatt 10:2-es rohammal fordítottak. Elhúzni azonban nem tudtak ellenfelüktől, sőt újabb tripláikkal a félidőre kiegyenlítettek a csongrádiak (41:41). Látványosra sikerült az első húsz perc, a kemény játék mellett sok kosarat dobtak a csapatok.

A harmadik negyed játékából biztosra vehető, hogy mindkét edző a hatékonyabb védekezésre hívta fel játékosai figyelmét a szünetben. Ez a hazaiaknak sikerült jobban, mert az első öt percet 10:1-gyel kezdték. Ám a játékrész utolsó két percében csak a szegediek dobtak kosarat, így megint szoros lett a mérkőzés.
A zárónegyedet a soproni csapat kezdte jobban, de Lengyel újabb két távoli dobása újra izgalmassá tette a találkozót. Az izgalmak azonban nem tartottak sokáig, erről Dávid Viki gondoskodott, zsinórban dobott három kosarával.

NB I/B csoportos női play off mérkőzés:

SMAFC-NYME – Universitas Szeged
71: 57 (22:28, 19:13, 14:8, 16:8)

SMAFC: Dávid 13/3, Horváth M. 3, Farkas P. 10, Kerékgyártó D. 14, István L. 13. Cs.: Fejes K. 6, Klemencsics N. 4, Zottl V. 3, Katona L. 2, Takáts A. 2, Tóth A. 1, Hanzséros M.

Szeged: Lengyel D. 21/15, Kováts A. 15/6, Kárpáti E. 5, Tóth C. 2, Kmézic D. 9/3. Cs.: Vér V. 5/3, Pékó B., Túri N.