Sopron.info.hu

Győzelemmel szeretnénk zárni az évet

  2009 dec 20 / #sport

Nehéz csatával zárja az évet csapatunk, amely idei utolsó mérkőzést Nyíregyházán játssza.
Edzőnk, Meszlényi Róbert óva intett mindenkit attól, hogy a nyírségiek a tabellán elfoglalt helyezéséből messzemenő következtetéseket vonjon le.

“A Nyíregyháza egy igen jó csapat, Ferenczi Tamás edző kollégám négy jó egyéni képességekkel megáldott amerikai légióst szerepeltethet, ráadásul ott játszik az elnyűhetetlen, igen tapaszalt Sitku Ernő is.

Legutóbb kis híján idegenben tréfálták meg a már jó ideje veretlen Körmendet. Úgy tűnik, vasárnapi riválisunk némi keresgélés után megtalálta a csapatát, a korábban a Falco majd az Albacomp csapatában is megfordult Doyne leigazolásával sokat erősödtek. Többször is csak igen kis különbségű vereséget szenvedtek, s ez a meccs szerintem kulcsfontosságú a számukra. Persze nekünk is az, és ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk, azaz újabb idegenbeli bravúrt mutassunk be, elsősorban csapatként kell jól játszani, s mellé szükség lenne két-három extra egyéni teljesítményekre.”

A kérdésre, milyen hatással lehet a Nyíregyháza vasárnapi játékára, hogy Közép-Európa-kupa meccset játszottak a hét közben, edzőnk annyit mondott, ez várhatóan inkább használt, jót tett ellenfelünknek, mert így lendületben, játékban maradtak.

Ezek után természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy mi is a helyzet a saját csapatunk háza táján – különös tekintettel a kínai túra esetleges “utóhatásaira”. Ezzel kapcsolatban szakvezetőnk a következőket mondta:

“A hazatérés utáni egy-két napon éreztem némi fáradtságot, de ez csütörtökre teljesen elmúlt. E tekintetben ugyan csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de azt gondolom, a nálam 15-20 évvel fiatalabb játékosok bioritmusa is visszaállt a hazai időrendre. Remélem, ezzel nem lesz gond. Donta Richardson fázott meg egy kicsit, de azt gondolom, ő is harcra kész lesz holnap. Hosszú utazás és kemény, nehéz meccs vár ránk.

Ennek megfelelően is készültünk, remélem, sikerül szépen zárni az évet.”

Ami az időeltodás hatását illeti a játékra, azzal kapcsolatban csapatunk technikai vezetője, Erdősi Gyula már gyakorlati tapasztalatokat is szerzett. Gyula 16 ponttal – két triplával – járult hozzá pénteken az NB II-ben szereplő csapata, a Soproni Tigrisek bravúrjához, a mérkőzést megelőzően a bajnokságban veretlenül megyei rivális, a Győr legyőzéséhez.

Kíváncsiak voltunk – szintén Kína tükrében – ő hogy érezte magát a pályán.

“Az időeltolódás okozta tompaság szerda délutánra, csütörtökre elmúlt. A gondot inkább az jelentette, hogy amíg kint voltam, nem edzettem, így kellett egy kis idő, amíg felvettem a játék ritmusát.”

A SKC játékosainak viszont remélhetőleg ilyen gondjai nem lesznek, hiszen Kínában edzettek s játszottak is, s hazatérve is tréningeztek.
A soproni küldöttség mindenesetre jó hangulatban, bizakodva utazik el az ország másik végébe…

sakc.hu