Sopron.info.hu

Halmai Tamás: Jó csapatunk lesz!

  2009 aug 28 / #lapszemle

Csapatunk ifjú bedobója, Halmai Tamás az egyik olyan kosaras, aki az előző évadból itt maradt hírmondónak. Neki van illetve lehet összehasonlítási alapja a tavalyi csapat szereplése és a most formálódó együttes lehetőségei között.

Pályakép

Először is bemutatnád magad, hogy alakult eddig a pályafutásod?

Bár Budapesten születtem, egy éves koromban édesapám Paksra ment kosarazni, én is ott gyerekeskedtem. Az általános iskolát ott végeztem,ott is kezdtem kosárlabdázni. Középiskolás koromban a fővárosba kerültem vissza, ahol előbb a Diana, majd a MAFC csapatában játszottam. Közben bekerültem a korosztályos válogatottba, és mindegyik korcsoportban játszottam.

Aztán páran kimentünk Németországba egy játékosbörzére, többek között a most itt kosarazó Molnár Andrissal és például a válogatott Horváth Ákossal. Meszlényi Róbert, aki akkor Kecskeméten edzősködött is kint volt ezen a börzén- Úgy látszik, tetszett neki, amit ott csináltam, elhívott az Univerhez. Kecskeméten előbb ő, aztán Zsoldos András volt az edzőm, majd egy éve igazoltam Sopronba.

Új csapat – régi cél

Jelentős átalakuláson ment, megy át a csapat, amely tavaly nagyon jól szerepelt, hosszú évek után bejutott a felsőházi rájátszásba. Hogy látod az esélyeket a jó másfél hónap múlva induló évadra?

Kemény edzésken vagyunk túl, jó, színvonalas a szakmai munka. Amit fontosnak tartok, hogy a nagy terhelés ellenére jó a hangulat az edzéseken, új, de szerintem jó közösség alakul. A külföldiek hamarosan érkeznek, David Brooks-ot már ismerem, kíváncsi vagyok, milyen lesz a másik két srác.

Azt gondolom, ahogy eddig állunk, a csapat újra elérheti a tavalyi szép eredményt, bejuthat a rájátszásba. Tavaly pedig ott nagyon kevésen múlt, hogy nem mi jutottunk a négy közé a Pécs ellen. Szóval bizakodom, remélem, most is bejutunk a rájátszásba.

Több játék, fejődés

Hogy mik a reményeid, elvárásaid a csapattal szemben, azt már tudjuk. Saját magadtól mit vársz az előttünk álló évadban?

Mivel két magyar játékosnak mindig a pályán kell lenni, biztos vagyok benne, hogy több játéklehetőséghez jutok,mint az előző szezonban. Ezt mindenképpen ki kell használni, szeretnék úgy teljesíteni, hogy minél több és több időt tölthessek a pályán, s a csapat hasznára lehessek.

Hogy érzed, miben kell fejlődnöd, előrelépned?

Többen mondták már nekem, hogy amikor a pályára kerülök hajlamos vagyok a saját fejem után menni, ami nem feltétlenül szerencsés és hasznos a csapat számára. Ha korábban nem is, újabban néha már éreztem, hogy ebben tényleg lehet valami. Ezen mindenképpen változtatnom kell, fegyelmezettebben kell játszanom. Emellett ami még nagyon fontos, hogy fizikálisan előrelépjek.

E tekinteben nem vagyok még azon a szinten, amit elvárok magamtól, sem a testi erő, sem pedig a gyorsaság, robbanékonyság tekintetében, de folyamatosan dolgozom az ügyön.

Amikor az általad már említett rájátszás előtt P. J. Couisnard negsérült, kezdőemberré léptél elő. Akkor nem lehetett érezni, hogy a saját fejed után mentél volna, sőt ellenkezőleg, időnként túl passzívnak tűntél…

Igen, ez így volt. Talán éppen azért, mert nem akartam az előbb említett hibába esni. Ez a másik véglet volt, tény hogy keveset kockáztattam, vállakoztam.Meg kell találni az egyensúlyt, és erre csak minél több játékkal van mód.

A Jordan-féle Bulls

Példaképed, kedvenc játékosod van?

Még kissrácként órákon át el tudtam nézni a Jordan, Pippen, Kukoc féle Chicago Bulls játékát. Ha van valami kedvencem, akkor az a Bulls.

Szabadidő, hobbi?

Van egy macskám, szeretek vele foglalkozni. Emellett a szabad időmet szívesen töltöm a barátnőm társaságában, és mint sok-sok fiatal, szeretek zenét hallgatni.

sakc.hu