Sopron.info.hu

Hamis Tízezres

  2007 okt 15 / #pellengér

Hamis TízezresMinap egy Gyár utcai játékteremben egy roma külsejű házaspár múlatta az időt, próbálgatták szerencséjüket, magyarul játszottak nyerőautomatán. Nem kedvezett nekik Fortuna, mert igen csak buktak, veszteségük már 5 számjegyű volt. A nyerőautomatákban, mint már sok egyéb automatán van papírpénz elfogadó is, így nem kell a személyzetet ugráltatni, elég bedugni a gépbe a pénzt és már fel is írja a kreditet. Játékosunk már jócskán dugdosott a gépbe pénzt, sok-sok 10,000,-Ft-ost eljátszott már, mire egyszer csak a gép nem vette be a következő bankót.

Mint ilyenkor szokás odament a kasszához, hogy cseréljék ki vagy váltsák be 2 db. 5000,-re. A pénztáros egyből kiszúrta az UV lámpa alatt, hogy a pénz hamis, így azt már vissza sem adta. Játékosunk kicsit várt, majd tudomásul vette, hogy valahol átverték, hamis pénzt kapott. Még szerencséje volt, hogy csak egyet. (egyébként a pénzt egy kapuvári játékteremben nyerte)

És Most jön az, amiért az egészet leírom: egyszer csak megérkezett a helyszínre 2 ( !) rendőrautó 6 (!) rendőr és megbilincselve elvezették szegény játékost de még a feleségét is bilincsbe verve vitték be a rendőrségre. Később elengedték őket.

Vajon bárkit aki hamis pénzzel fizet, azt ma Magyarországon megbilincselve viszik be a rendőrök vagy csak ez esetben volt némi túlkapás? Talán mert romák voltak? Az érdekes az, hogy még az egyik soproni rádió is hírül adta az esetet.

Remélem én nem kapok sehol vissza hamis bankót, mert úgy látszik, hogy ez esetben én is megbilincselve, rendőrautóban fogom csodásítani magamat a városban. Bár én nem vagyok roma, lehet, hogy velem kicsit kezesebb lenne a rendőrség….(?)