Sopron.info.hu

Hangterápia és a hangtálak hatásai

  2008 okt 26 / #ezo

Hangterápia és a hangtálak hatásaiA hangtálakban számtalan lehetoség rejlik:
– Harmonizál és ellazít, de jelentos sikere van a gyógyításban is, hisz ellazítási, fájdalomcsillapítási hatásával gyógyulási folyamatokat támogat.
– A tálak a különbözo testrészekre helyezve oldják az ottani izomgörcsöket, fájdalmakat, energiablokkokat, javítják a közérzetet, mélyebb légzést és ezáltal belso nyugalmat eredményeznek.
– Kísérhetjük és erosíthetjük vele a meditációt, de bármely felnott vagy gyermekcsoport együttlétét szebbé, harmonikusabbá varázsolhatjuk, ha a foglalkozás elejét és végét, mint egy keretet adva, a tálak hangjátéka jelzi.

A Feng Shui a tér és energia tisztítására használja. Ehhez egy nagy tálat kell megütnünk, s a hosszan zengô, vibráló eszközt lassan körbevinni a termeken. Természetesen eközben szellemünket is a tisztításra és megújjulásra hangoljuk.

A hangtálakat zeneszerszámként is használják, mivel az un. Oberton (felhang) nagyon bo skálájával rendelkeznek. Több hangtálon egyszerre játszva csodálatos hangteret teremthetünk, amelyek elosegítik a mély ellazulást.

Szervezetünk 80% vízbôl áll. Masaru Emoto évekkel ezelôtt végzett kisérleteiben tudományosan bebizonyította, hogy a víz információvevô és hordozó. A Víz üzenete c. könyvében szenzációs, mikroszkóp alatt készült felvételekkel bizonyítja be a víz kristályszerkezetét, és azt, hogy ezek a kristály-alakzatok hogy változnak meg különbözô információk hatására. Információk, mint pl. a zene, képek, szimbólumok, érzelmek és nem utolsó sorban szavak.
Leginkább úgy tudjuk megérteni, hogy mi történik testünkben a hangmasszázs alatt, és milyen hatása van a hangnak, ha magunk elé képzelünk egy tükörsíma tavat.

Ha egy kavicsot beledobunk ebbe a tóba, koncentrikus hullámok keletkeznek, és ezek végiggyűrűznek a víz egész felületén. Ily módon minden vízmolekula mozgásba jön. Az emberi test kb. 70-80%-ban vízből és folyadékból áll. A testre helyezett tálak rezgései ilyen koncentrikus körök formájában terjednek el, áramlanak szét az egész testünkön, mélyen sejt szintig fejtik ki hatásukat.

A hangtál hangja ezen túlmenően a nyugodt lebegő ritmusával hat ránk, és harmonizálja testünket, lelkünket. Ha egy hangtálba vizet töltünk és megütjük, tapasztalhatjuk, hogy a víz rezegni, vibrálni kezd. Emoto kisérleteit követve világos lesz számunkra, hogy a tálban lévô víz a tál rezgésinformációját veszi át, úgymond energetizáljuk és harmonizáljuk vele a vizet, amely még az ízét is megváltoztatja.

A víz már a tálba való beleöntés pillanatába átveszi a tál információját, ha meg is ütjük fokozzuk az információ erejét. Ez minden együtt nagyon meggyôzôen rávilágít a hangtálak és a hangmasszázs hatására. A gondolatsort követve, ha az érzelmek is megváltoztatják a víz szerkezetét, akkor a tálat megütô személy vagy terapeuta hangulata, lelki harmóniája és szándéka is befolyásolja a tálak rezgés-információját.

A hangtál anyagának az összetétele

Egy hangtál készítésénél 5-12 különféle fémet használnak fel. Az előállításkor bedolgozott anyagok száma és minősége a készítés helyétől és a vallási behatástól függ. A hagyomány szerint egy hangtál hét fémet tartalmaz, ezek külön külön egy bizonyos bolygót szimbolizálnak:

  • Arany – Nap
  • Ezüst – Hold
  • Higany – Merkúr
  • Réz – Vénusz
  • Ón – Jupiter
  • Vas – Mars
  • Ólom – Szaturnusz

A hangtálakban számtalan lehetôség rejlik

Kisérhetjük és erôsíthetjük vele a meditációt, de bármely felnőtt vagy gyermekcsoport együttlétét szebbé, harmonikusabbá varázsolhatjuk, ha a foglalkozás elejét és végét a tálak hangjátéka jelzi. A Feng Shui a tér és energia tisztítására használja. Ehhez egy nagy tálat kell megütnünk, s a hosszan zengô, vibráló eszközt lassan körbevinni a termeken. E közben szellemünket is a tisztításra és megújjulásra hangoljuk.

A hangtálakat zeneszerszámként is használhatjuk, mivel a felhangok – Több hangtálon egyszerre játszva csodálatos hangtereket teremthetünk, amelyek elôsegítik a mély ellazulást. Harmonizálhatjuk vele otthonunk légkörét, visszaállíthatjuk családunk lelki egyensúlyát. Kezelhetjük vele gyermekeinket, partnerünket. Sokszor már az is nyugtatólag hat, ha az íróasztalunkon, vagy a lakás egy bizonyos pontján elhelyezett tálat szertartásszerûen megütünk.

Forrás: aranybuddha