Sopron.info.hu

Hárman a nagy bravúrról

  2009 okt 13 / #sport

Óriási mérkőzés volt az első hazai bajnoki, fiaink hosszabbításban fektették kétvállra a neves Albacomp csapatát. A fordulatos, izgalmas, remek találkozón csapatkapitányunk, David Brooks igazi vezér volt, Molnár András válogatott játékoshoz méltó teljesítményt nyújtott, Gombás Gábor pedig bedobta a nyerő triplát

A három kosaras beszélt a fehárváriak elleni drámai mérkőzésről.

A vezér

– Remek érzés volt játszani, hamar felvettük a ritmust,  jól pörgött a csapat – fejtegette David Brooks, aki a vezérszerepről a következőket mondta: – Szolnokon nem volt vezéregyéniség, s erről beszélgettünk is, mind az edzővel, mind a csapattársakkal. Nyilván, mint csapatkapitánynak meg kellett próbálnom valahogy vezetni a fiúkat, s ez úgy érzem időnként sikerült is.

Ezzel együtt mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, remek csapatmunka volt. Ez az új csapat szerintem ezzel a győzelemmel maga mellé állította a közönséget, és azáltal, hogy egy jó ellenfelet sikerült jó mérkőzésen legyőzni, úgy érzem, ez a siker önbizalmat kell hogy adjon a folytatásra.

Nyerőember – négy hibával
Molnár András ugyan hamar összeszedte a személyi hibáit, de 16 pontjával főszerepet így is vállalt a győzelemben:

– Ha a színvonal nem is volt mindig magas, voltak látványos kosarak, szép megoldások, és azt gondolom, a közönség számára is nagyo élvezetes, izgalmas volt a meccs. Már a 15. percben négy hibám volt, bizony amikor a második félidő elején visszamentem, nem nagyon találtam a helyem. Szerencsére úrrátudtunk lenni a nehézségeken.

Nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült, meg is ünnepeltük. Az pedig külön öröm volt a számomra, hogy Gombás Gabi dobta be a nyerő hármast. A tripláját megelőző akciónál hozzám passzolt, s én kihagytam a dobást, ezután mondtam neki, hogy legközelebb dobja el bátran. Eldobta, bedobta, s így egy picit a magaménak is tekintem ezt a kosarat, de hát a fő, hogy volt vér a…szóval, hogy nem remegett meg a keze. Igazi csapatjátékkal szép sikert értünk el, remek volta hangulat, a szurkolók is nagyok voltak, sokat segítettek

“Gomba” nagy dobása
Gombás Gábor az újonc az A-csoportban, az első élvonalbeli hazai fellépésén “nagyot dobott” :

olyan negyen másodperc lehetett hátra, amikor Donta Richardson passzolta nekem a labdát. Helyzet volt, nem sokat gondolkodtam, hogy eldobjam-e. Jobban kiemeltem a dobást,mint ahogy szoktam, mert ugrott felém egy védő, de éreztem, hogy bemegy, egy klasszikus “szotty” volt.

Arra, milyen hatása volt ennek a dobásnak, így emlékezett “Gomba”: Elég nagy hangzavar lett a kosár után,ha jól láttam, nem sokan maradtak ülve a csarnokban.

És hogy ez a kosár mit jelentett a soproni születésű fiatalember: “Tavaly a SMAFC-cal bajnok lettem az NB I B-ben, az óriási élmény volt. Ha azonban egyetlen megmozdulást, momentumot kell kiragadni, akkor ez a dobás ott van a topon…

Ja, és David Brooks már pontosan tudja, mit is jelent az a szó:Gomba. Mondta is: mushroom

sakc.hu