Sopron.info.hu

hát…láttátok…jobbak voltak

  2009 máj 04 / #sport

A mérkőzést megelőzően megkérdeztük az edzőket, hogyan látják az esélyeket.

Végh Tibor: „Nem mi vagyunk az esélyesek. A tisztes helytállás a cél. Legoza és Szabó Adrián frissen sérültek, ami tovább nehezíti a feladatunkat. A veszprémi vereségek bizakodással töltenének el minket, de mi a realitások talaján állunk, és tudjuk, hogy ma egy jobb csapat ellen játszunk. Szoros és nehéz meccset várok, bízom a meglepetésben!”

Pető Tamás: „Egyértelműen a győzelem a mai cél. Minden meccsre úgy készülünk, hogy a bajnok ellen játszunk. Nagy szerencse, hogy fiatal, jó csapatunk éhes a sikerre. A helyezésen látszik, hogy valamit jól csinálunk.”

Az első félidő a nagy melegben hidegzuhannyal indult. A fiúk még lélekben a buszon voltak, mikor Marosvölgyi Tamás a 6. és 8. percben már kétgólos hazai előnyt ünnepelhetett. Az ébresztő után jöttek a soproni helyzetek is.

A 11. percben, Nono szabadrúgása jelentett veszélyt a hazai kapura, majd két perccel később Varga Zoli távoli bombája kötött ki a kapus kezében. Az első tíz perc után egyértelmű mezőnyfölényben játszottunk. Fél óra elteltével Böcsi próbálkozott íveléssel, azonban fölé szállt a kísérlet. „Ilyen a futball” mondják az öregek, meddő mezőnyfölényünk ellenére a hazaiak veszélyeztettek, és Geeb lábáról a kapunkba tattant a labda. (3:0)

Csapatunk erősségét mutatja, hogy nem tört meg a váratlan gól után, és újabb szép Vasút támadásokat láthatott a nagyérdemű. 45. percben szépen kidolgozott akció végén Böcsi szúrta rá, a kapus szerencsésen védett. Majd a hosszabbításban Varga Zoli kitűnő lövését a kapus még hárította, de az érkező Böcskör György egyértelműen a kapuba helyezett. 3:1es állással vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második játékrész ugyancsak nem úgy alakult, ahogy tereztük. Villámgyors ellentámadás végén Finta Péter visszaállította a 3 gólos előnyüket. (4:1) Ezt követően mezőnyben folyt a játék. A kapuk ritkán forogtak veszélyben.

Végh Tibor úgy döntött taktikailag megpróbál belenyúlni a mérkőzésbe, először Párkányi Szabolcs helyett Vörös Attila érkezett,, majd Kiss Szabolcsot váltotta Fentős Ákos, végül Böcskör György helyett Gusztafik Ádám folytatta a játékot.

Már majdnem minden szurkoló elkönyvelte a 4:1es vereséget, ám a mérkőzés utolsó percei még tartogattak számunkra néhány kellemetlen meglepetést.

86. percben Szabó Kornél, a 87. percben Czvetkó örvendeztette meg a hazai közönséget. A végeredmény 6:1. Csapatunk helyenként jól játszott, és nem érdemelt ekkora verést.

A legjobb összefoglalót talán Végh Tibor szavai voltak: „..hát…láttátok…jobbak voltak…”