Határozott fellépés a szegénység elleni küzdelemben

Hagyományosan Sopronban tanácskoztak a szociális terület szakemberei és dolgozói, ezúttal hazánk feladatait vették sorra a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemben.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg 2010. szeptember 12-13 között a Soproni Szociálpolitikai Tudományos Tanácskozást „Magyarországi feladatok a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évében” címmel. Az ország minden részéből érkeztek a szakemberek.

A konferenciát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 8 továbbképzési pontértékű továbbképzésnek minősítette. Ez évben a Soproni Önkormányzat Szociális Alapjából elnyert támogatásnak köszönhetően a soproni szociális intézmények dolgozói, és a városban működő karitatív szervezetek önkéntesei regisztrációs díj befizetése nélkül vehetnek részt és kaphatnak akkreditációt a tudományos programokon való részvételért. Dr. Fodor Tamás polgármester a konferencián elmondta: a szegénység ellen fel kell venni a küzdelmet. Mindez nem kizárólag pénz kérdése, szükség van a szakemberek javaslataira is.

orientpress.hu

21498 / 3355 látogató

kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × kettő =