Hétvégi sport események

A kánikulára való tekintettel rengeteg sportesemény vonzotta a szabadba a mazochistákat. Szombat vasárnap zajlotta széles nemzetközi mezőnyt felvonultató BMX cross európa bajnokság. Vasárnap a Pannon Marathon hegyi kereékpár versenyzői élvezhették a soproni erdők lankáit. Vasárnap a város másik fele pedig elosztva elfoglalata az osztrákok elől a dajcskrajci és a szigendorfi strandot.

Ezeken kívül is voltak még városi sportesemények, de ebben a melegben az ember inkább a strandon fejben teniszezik és a pálya bérleti díját mindjárt sörbe fekteti. Én azért kalandvágyból (meg a VIP belépő tulajdonosaként) inkább a BMX cross versenyt néztem meg. Szombat 1/2 3, Jereván lakótelep. A soproni Eurosys BMX SE (most már a szponzor jóvoltából nevük is van) pályáján rendezték meg az idei európa bajnoki futamok egyikét. Kétnapos rendezvény, lelkesedés, tűző nap, kiváló hangulat és a néző oldaláról nézve kíváló szervezés. A pálya vonalvezetését tekintve kíváló, a közönség a külső korlát mellől bárhonnan belátja a teljes pályát. A verseny az igazi adrenalin kategória. A rajtgépből elrajtolva indul a pörgés és az ugratók közötti rövid szakaszokon lendületet szerezve nem egészen félperces maxigáz után érnek célba a versenyzők. Az ugratások, a bukások valódiak, szükség van a modernkori gladiátorokra emlékeztető védőfelszerelésre. Fiúk, lányok korcsoportonkénti futamai. A számomra legizgalmasabb futmaban a magyar versenyző a rajt után az első kanyarban már a harmadik helyre. Az első és a második helyen taposó srácok addig gyűrték, faragták egymást, míg a cél előtti utolsó szakaszon összeakadtak és iszonyatosat buktak. Pechvögel! De nem a magyar srácnak. Így ő lett kategóriájának győztese. A győztesekről illene név szerint is megemlékezni, de a memóriám már nem a régi és az interneten írásos anyagot sem találtam a verseny eredményeiről. Majd jövőre! A tűző nap ellenére igazán izgalmas futamoknak lehettünk részesei. Én még sosem voltam kinn versenyen sem edzésen (a sopronika edzője Nyikos Tivadar) de nagyon élveztem a futamokat.

7908 / 2106 látogató

kapcsolódó cikkek

“Hétvégi sport események” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. nem volt rossz az Európa Bajnokság és a magyarok sok előkelő hellyel büszkélkedhetnek. A soproni csapat a szép eredméynek 80%át adták és a magyar team 40tagjából 20at a soproni csapat tagjai alkottak. Ha kíváncsi vagy milyen is egy ilyen verseny, akkor gyere el SZEPTEMBER 16-17-én a Jereván Lakótelep mögött található Bmx-cross pályára és megnézheted hogy milyen ügyesen helyt állnak a soproniak az Országos Bajnokság 9-10. futamában.

    Várunk Szeretettel minden kedves érdeklődőt!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 17 =