Sopron.info.hu

Hol tart a Deák tér-rekonstrukció kivitelezése?

  2007 júl 11 / #helyi

 Havas András alpolgármester elmondta: a kivitelező FÉSZ Zrt. –vel történt egyeztetésen közösen áttekintették a beruházás befejezhetőségét, az augusztus 15-i dátum betarthatóságát.

2007. 07. 11.

Havas András alpolgármester július 11-én tartott sajtótájékoztatóján reagált a megyei napilapban a Deák tér felújításával kapcsolatban közelmúltban megjelent cikkre, amely megkérdőjelezte a befejezési határidő tarthatóságát.

Havas András elmondta: a kivitelező FÉSZ Zrt. –vel történt egyeztetésen közösen áttekintették a beruházás befejezhetőségét, az augusztus 15-i dátum betarthatóságát.

Az alpolgármester által kezdeményezett tárgyalást követően – amelyen részt vett még a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója, Kelemen Ferenc, továbbá a város részéről Kerekes Attila főmérnök és Shmilliár Tamás – a felek megállapodtak a Deák tér-rekonstrukció kivitelezése hátra lévő idejének műszaki tartalmáról és határidőiről. Ez azt jelenti, hogy a Deák tér felújítása határidőre való befejezése tartható, egyébként amint azt a felek hangsúlyozták: mindenkinek érdeke, hogy a beruházás időre elkészüljön.

Havas András a beruházás három részét ismertetve kifejtette:
Augusztus 5-ig megtörténik valamennyi medence és multifunkciós épület belső kőlapozása.

A második részt – a multifunkciós épületet – illetően augusztus 5-re a belső rész kulcsrakész állapotban, augusztus 11-re az épület külső lelátója kész lesz. Augusztus 15-re a vízgépészeti munkákat és a környék kertészeti munkáit fejezik be.

Kerekes attila főmérnök és Kelemen Ferenc vezérigazgató

Ami az utakat, parkolókat illeti: az Erzsébet utcai szűkítés (marás, aszfaltozás, forgalomtechnika) augusztus 5-ére, a Mátyás király utcai szűkítés augusztus 10-re, a páros oldal aszfaltozása július 31-re, a tér teljes forgalomtechnikai készültsége augusztus 15-re készül el.
(sopron.hu)