Hol tart a Deák tér-rekonstrukció kivitelezése?

 Havas András alpolgármester elmondta: a kivitelező FÉSZ Zrt. –vel történt egyeztetésen közösen áttekintették a beruházás befejezhetőségét, az augusztus 15-i dátum betarthatóságát.

2007. 07. 11.

Havas András alpolgármester július 11-én tartott sajtótájékoztatóján reagált a megyei napilapban a Deák tér felújításával kapcsolatban közelmúltban megjelent cikkre, amely megkérdőjelezte a befejezési határidő tarthatóságát.

Havas András elmondta: a kivitelező FÉSZ Zrt. –vel történt egyeztetésen közösen áttekintették a beruházás befejezhetőségét, az augusztus 15-i dátum betarthatóságát.

Az alpolgármester által kezdeményezett tárgyalást követően – amelyen részt vett még a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója, Kelemen Ferenc, továbbá a város részéről Kerekes Attila főmérnök és Shmilliár Tamás – a felek megállapodtak a Deák tér-rekonstrukció kivitelezése hátra lévő idejének műszaki tartalmáról és határidőiről. Ez azt jelenti, hogy a Deák tér felújítása határidőre való befejezése tartható, egyébként amint azt a felek hangsúlyozták: mindenkinek érdeke, hogy a beruházás időre elkészüljön.

Havas András a beruházás három részét ismertetve kifejtette:
Augusztus 5-ig megtörténik valamennyi medence és multifunkciós épület belső kőlapozása.

A második részt – a multifunkciós épületet – illetően augusztus 5-re a belső rész kulcsrakész állapotban, augusztus 11-re az épület külső lelátója kész lesz. Augusztus 15-re a vízgépészeti munkákat és a környék kertészeti munkáit fejezik be.

Kerekes attila főmérnök és Kelemen Ferenc vezérigazgató

Ami az utakat, parkolókat illeti: az Erzsébet utcai szűkítés (marás, aszfaltozás, forgalomtechnika) augusztus 5-ére, a Mátyás király utcai szűkítés augusztus 10-re, a páros oldal aszfaltozása július 31-re, a tér teljes forgalomtechnikai készültsége augusztus 15-re készül el.
(sopron.hu)

2584 / 1231 látogató

kapcsolódó cikkek

“Hol tart a Deák tér-rekonstrukció kivitelezése?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. sziasztok!

    itt lakom a deák téren és egy nagy problémát vetnék fel!

    jó, hogy fel/megújul a tér, csak a kivitelező nem figyelt egy igen fontos szempontra. ez pedig az AKADÁLYMENTESÍTÉS!!!!! tudvalevő, hogy ez EU-s szabvány is, de alapvető emberi odafigyelésként is felfogható, a kisgyerekesekkel szemben. mert a padkáról le – padkára fel ugratás nem olyan könnyen megoldott babakocsival. (az meg külön szerencse, hogy nincs sok mozgáskorlátozott a városban????) az ismerettségi körömben van!

    erre kéne az illetékesek figyelmét felhívni!

  2. Szerintem nagyon szupi lett a játszótér,csak valószinü aki tervezte nincs pici gyermeke aki szeret hintázni?!!!!!

    Szerintem nagyon kellene egy vagy akár több olyasfajta babyhinta mint ami a Kanizsa téri játszótéren van..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 8 =