Sopron.info.hu

Holisztika – Ionizáló készülék

  2007 febr 10 / #ezo

Holisztika - Ionizáló készülékMostanában kicsit beleástam magam egy speciális témába, ez pedig a levegőben lévő ionok hatása a spirituális testre, energiatestre és az egészségre. A keresés a sólámpáknál kezdődött több helyen olvastam hogy negatív onokat bocsátanak ki de nem igazán tudtam mit jelent ez. Aztán egy kis utána olvasás, meditálás után letisztult a kép.

A pozitív ionok károsak a szervezetre, a negatív ionok gyógyítják. A mérges gázok, füst, a rothadás és az elektromos készülékek elekrtoszmogja pozitív ionokkal bombáznak minket gyengítve egészségünk. A fák, növények, a vízesések, és az eső, zivatarok negatív ionokkal töltik fel a levegőt ezzel erősítik energiatestünk.
Nem igazán kutatják a negatív ionok (anionok) egészségre, pláne az energiatestre, vagy spirituális testre gyakorolt hatását, de azért találtam egy két morzsát..

Mi is az anion?

Holisztika - Ionizáló készülékAz anion a negatív töltésű levegő részecske egy atomi összetevője. Frissességet érzünk az erdőben vagy tavasszal, amikor is az anion mennyiség bőséges. Egy atom anionná válik elektron vesztéskor, míg pozitív ionná válik elektron felvételkor.
Az anion elősegíti a sejtanyagcserét, növeli az életerőt és étvágyat, tisztítja a vért és nyugtatja az idegeket, ezért a levegő vitaminjának is nevezik. Az erdőben, tavasszal, vízesésnél vagy tengerparton 800 – 2000 anion/cm3 a levegő anion tartalma.

Anionban gazdag helyen frissnek érezzük a levegőt:
• Vihar után kisétálva a szabadba
• Vízesés előtt állva
• Fenyvesben

Mit tesz az anion?
Az anion a negatív töltésű levegő részecske egy atomi összetevője. Frissességet érzünk az erdőben vagy tavasszal, amikor is az anion mennyiség bőséges. Egy atom anionná válik elektron vesztéskor, míg pozitív ionná válik elektron felvételkor.
Köztudott, hogy az anion és pozitív ionok aránya kb. 1 – 1.2 tiszta állandó légtérben.

A tanulmány Dr. Krueger vezetésével (Berkley Egyetem – California USA), Dr. Sulman (Hebrew Egyetem – Jeruzsálem) és Dr. Moor (Mignum Egyetem) részvételével az alábbiakat mutatta ki:
Amikor a levegő anion mennyisége meghaladja az 1000 anion/cm3 értéket, az alfa hullámok késztetik az agyat az idegesség és feszültség feloldására, amelyek az asztma és migrén fő okai. Szabályozza a serotonin és szabad histamin kiválasztást, elősegítve a szellemi aktivitást és feszültségoldást. A levegő anion mennyisége jelentősen befolyásolja az egészségi állapotot és a gyógyulási folyamatokat.

• A vér tisztítása
Az anion növeli a vérben található ásványi összetevők (kalcium, nátrium, kálium) arányát, és ezzel az alkalizálással tisztítja a vért.

• Sejt aktivizálás
Amikor az anionok száma nő a vérben, az anyagok elektromos változása előnyösen hat a sejtmembránra. Ez alkalizálja és tisztítja a vért.

• Immunrendszer erősítés
Amikor az anionok száma nő a vérben, a gamma globulin mennyiség szintén nő a vérben. Ez megnöveli az ellenálló képességet a fertőzésekkel szemben. Ezért az anion terápia gyógyító hatása nagyon jelentős.

Holisztika - Ionizáló készülék • Központi idegrendszer szabályozása
Az anionok szabályozzák a központi idegrendszert, amely felelős az érrendszer és a belső szervek működéséért, és segít minket pozitívan gondolkozni és érezni. Az anion élénkíti az egész szervezetet, beleértve az idegrendszert, érrendszert, sejteket, nyirokrendszert, javítva azok működését, növelve az életerőt.

• A pozitív ionok káros hatása
Ha a környezet erősen szennyezett, a pozitív ionok aránya jóval magasabb az anionokénál. A pozitív ionok elnyomják a negatív ionokat. Az ionizált levegő részecskék gyorsan ütköznek egymással a Brown mozgási törvény alapján, és nagyobb részecskék keletkeznek, amelyeknek nincs biológiai aktivitásuk. Az anionok száma észrevehetően csökken, a nagyobb részecskék száma nő, amely fejfájási és feszültségi tüneteket okoz.
Anion és Egészség

Holisztika - Ionizáló készülék • Egy valós kép az anionról
A civilizáció fejlődésével növekszik a káros elektromágneses hullámokat kibocsátó eszközök száma, a járművek száma, a füst, pollen, por és az érzékeny antigén. Az oxigénben lévő anion sűrűség lecsökkent 500/m3 alá a nagyvárosi területeken.

Az atmoszférában 2000 – 4000 anion termelődik 1 m3-enként természetes módon.

Azonban a szennyezettségnek köszönhetően a belső légterekben az anion sűrűség néhány száz alá csökkent 1 m3-enként.

A friss levegő gazdag anionokban, és pozitív hatással van az inger továbbításra, az érzésekre, érzelmekre, hangulatra, az alfa hullámok kibocsátására.

• A mérhető anion szám
Természetben: 2,000 – 4,000 anion / m3

Yosemiti vízesés, USA: 100,000 anion / m3 vagy magasabb

Los Angeles autópálya, USA: 100 anion / m3 vagy kevesebb, csúcsforgalomtól függően

Szivárvány zuhatag Yangsan, Korea: 3,000 – 12,000 anion / m3 (1995)

Mt. Kumjung Busan, Korea: 500 anion / m3 vagy kevesebb (1995)

találtam pár honlapot ahol elviselhető áron be lehet szerezni ilyen ionizátorokat:

http://www.gyogybolt.hu/index.php?s=item&id=0000000243971

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMUZPVlZoZWtaUVVrVnNOUT09&pid=VkZaU1VrMUZOVFpYV0hCUFZrWkdOUT09

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZTVkZaUFZrWlZNQT09&pid=VkZkd1JrNUZPVlZYV0doUFpXeHNOUT09

http://www.dealtech.hu/chungpung.htm

Gyurkó Zsolt – Veszprém.

Cikket összeállította: Demuth János
http://ezoterikasopron.uw.hu/