Sopron.info.hu

Holnap kezdődik a Volt

  2008 júl 02 / #lapszemle

Szerdán kezdődik a tizenhatodik Volt Fesztivál. Az elsőn még csak 5 zenekar lépett fel 1993. április 4-én, az azóta eltelt tizenöt év fejlődése látványos: négy nap, 250 fellépő és dj, kultúrprogramok, erős fesztiváljelleg. A legnagyobb nevek a csütörtökön fellépő hiphop alapegyüttes, a Cypress Hill, a magyarok közül pedig a legendás Ultra Rock Hírügynökség, vagyis az URH (eredetileg Orgazmus). A Nagy Testvér figyel téged. Ki akarja nyírni a doktor. Észak-Jemen jó hely. Satöbbi.

Akik a tavalyi Szigeten kihagyták a Manu Chaot, pénteken pótolhatják, a szalonpunkok szombaton az Offspringre, az igaziak a csütörtöki Expoitedre pogózhatnak. A drumandbass szerelmeseinek Roni Size-t és össznépi zenekarát ajánljuk, a levitézlett (de talán még hallgatható) metálbandák rezervátumából a Clawfingert engedték ki a Voltra, a „furcsa és vicces feldolgozások” kategóriagyőztesei pedig Senor Coconut és a Nouvelle Vague. A balkáni hangulatról a Shantel gondoskodik, a karibiről Roy Paci. És persze jön a magyar hangszeres könnyűzene krémje Barabás Lőrinc Eklektrictől Neón át a PUF-ig, bár az URH mellett akadnak még meglepő nevek (a F.O. System, illetve az újra aktív Dr. Beat). Helyieknek pedig természetesen kötelező a szombati Moby Dick-koncerten üvölteni, hogy indulj keresztesvitéééz.

A napi belépő a helyszínen 6900 pénz, a bérlet 16900 rénes magyar forint. A közel félmilliárd forint költségvetésű rendezvényre 60-70 ezer vendéget várnak. 250 tusoló/mosdó és ugyanennyi vécé gondoskodik az alapszükségletekről a fesztivál területén, továbbá 3 mentőautó, 5 orvos, 12 ápoló, 25 járőr és 300 biztonsági őr (és a számmániásoknak azt is eláruljuk, hogy 900 szervező dolgozik majd a rendezvényen). Eső legfeljebb pénteken várható (de várható), egyébként meg folyamatosan blogolunk majd a fesztiválról, maradjanak velünk.

index.hu