Sopron.info.hu

Honti Kata: Továbbjuthatunk a csoportból

  2009 máj 15 / #lapszemle

Kihagyhatatlan lett a klubcsapatából és a válogatottból is. Honti Kata 22 éve dacára magyar szinten klasszissá vált. Mi az, hogy magyar szinten?! Egész Európában megismerhették a nevét, hiszen az MKB-Euroleasing Sopron együttesével megjárta az Euroliga négyes döntőjét is.

Az Európa-bajnokság előtt álló nemzeti csapatunk fiatal játékosa honlapunknak elmondta, remek lehetőség áll előttük, hogy megmutassák, sokra vihetik.

– Hogyan értékeli a csehek elleni három felkészülési mérkőzést?
– Az elején természetesen látszott, hogy az volt az idei első mérkőzésünk. Nem voltunk igazán összeszokva. Előtte összesen öt napot edzettünk együtt, így ez várható volt. Persze második és a harmadik meccsen már jobban ment a játék, sikerült a ponterősségen is javítani.

– Ezek szerint a szerbek elleni meccseken sem az eredmény lesz az elsődleges?
– Így van. Lehet úgyis kikapni, hogy nagyon jól teljesítünk és minimális a különbség a két fél között.

– Az Európa-bajnokságon viszont már nem az összeszokás lesz a legfontosabb. Mit vár a lettországi viadaltól?
– Úgy gondolom, hogy van lehetőség elöttünk. Most van három meccs mögöttünk, és ha összeáll teljesen a csapat, sok mindenre képesek lehetünk. Szerintem van esélyünk a csoportból való továbblépésre. A lettek ellen akár nekünk is előnyünk származhat abból, hogy az ellenfél hazai pályán játszik. Rajtuk lesz a nagyobb teher.

– Most már külső tényezők sem gátolják a felkészülésüket, hiszen a szövetség vezetőivel sikerült rendezni a kérdéses dolgokat.
– Múlt héten meglátogatott minket Pécsen Sterbenz Tamás, később pedig a kapitány találkozott Berényi János elnök úrral. Úgy néz ki, minden rendeződött, ígéretet kaptunk arra, hogy minden a rendelkezésünkre fog állni. Így csak a játékra kell koncentrálnunk szerencsére.

– A kontinenstorna az évad csúcspontja lehet az ön számára. Pedig klubszinten az Euroliga Final Fourba jutás sem volt éppen kis teljesítmény.
– Ez egy különleges szezon volt azt hiszem. Óriási dolog, hogy bejutottunk a négyes döntőbe. Emellett még a bajnokságot is megnyertük az egyébként roppant motivált és jól játszó Szegeddel szemben. Egyetlen fájó pont van csak, az elvesztett kupadöntő, ám ettől függetlenül sikeresnek ítélem az idényünket.

– Ha abból indulok ki, hogy a csapat nagy része együtt marad, akkor a célok sem változnak majd. Irány ismét a Final Four?
– Szerencsére a meghatározó emberek valóban Sopronban játszanak majd a következő szezonban is. Bár Kathleen MacLeod távozott, így irányítóposztra mindenképpen kell igazolnunk. No, meg Horváth Zsuzsa is Szegedre igazolt. A következő évad céljairól még nem beszéltünk, hiszen nem is teljes a keret. De én úgy gondolom, hogy itthon a bajnoki címet meg kell védenünk, a kupagyőzelem pedig szintén elvárás lehet.

sporthirado.hu