Sopron.info.hu

hosszú hétvége – MKB Euroleasing – Mizo Pécs április 8. vasárnap 16.30

  2007 ápr 10 / #sport

Senki sem tudta, hogy ez a mérkőzés, hogy fog eldőlni. A pécsiek bíztak abban, hogy tovább jutnak. Mi soproniak hittünk benne, hogy ezzel a kiváló csapattal idén bekerülünk a döntőbe és meg tudjuk nyerni a Magyar Kupát. Ez a szoros mérkőzés bizonyítja ezt a hitet. Az Aréna, mint vártam teltházas volt. A soproni szurkolók szép számmal érkeztek. A pécsi táborhoz közel volt a jegyem, na ez hangos, sztereós buli lesz!

Az első negyedben a Pécs szerezte meg az első két kosarat. Két és fél perc után szerzi meg Matovic az első soproni horgos pontját. A dinamika már most olyan, mint a Forma egyben. Kata két büntijével átvettük a vezetést. Károlyi ziccere után Branzova elvesztette labdáját, de az ellenfél nem tud helyzetéből pontot szerezni. Büntetőjükből csak egy megy be, így egyenlítenek, de a vezetést nem veszik át. (5perc 8-4) (10perc 13-10)

Második negyed Mindkét csapat edzője rá van ragadva a pályára, még pislogni sincs idejük. Egy lélek sem alszik az Arénában. Kata sportszerűen, pacsizva kér elnézést pécsi sporttársától. Három jó büntetőt könyvelhet el Kata, fantasztikus a hangulat, a lányok nagyon ott vannak a pályán. Időn kívül, de adott a pont Iványinak, két pont a különbség. Réka-Oleksza duo cselesen vitték végig a labdát, parádés a támadás! Pécs is bevág Johnson kosarával, majd még egy jó ziccer, 22-20. Sokadik sikertelen palánkra dobás után Zsu szerez pontot. Végre időkérés a pécsi edzőtől, Rátgéber Lászlótól! Branzova, komolyan…nem hiszem el, két büntetőt kihagy?! Harmadik személyi hibáját is megszerezte. Pécs dob egy 3 pontost, Kata viszont egy ketteskét dob. Jó lesz egy kis friss levegőt szívni! (5perc 22-20) (10perc 30-29)

Harmadik negyed Zsu dob, majd Réka ellen követnek el szabálytalanságot, büntetője gyűrűbe talál. Matovic két büntije is bemegy. Keményen védekezik az MKB csapata, így nehezen tud a Mizo kosarat szerezni. Csúnyán mellé is dobnak, a palánktól jóval messzebbre. Egyik csapat sem hagy alább, folytatódik a küzdelem. Zsu is 3 szem. hibás, Norbi le is cseréli. A Pécs most még a büntető dobásukban is hibádzik, ami nekünk pozitív. Olekszát lökik, majd időkérés 40-31-nél. A soproni lányoknak akad bőven, személyi hibákból. A bírók többszörösen ellenünk fújnak, de ez ellen nem lehet mit tenni. (5perc 37-31) (10perc 42-39)

Negyedik negyed Kata nyitott egy szép ziccerrel. Zsu keményen mellé nézett, és egy pécsi játékosnak passzolta a labdát. Támadásukból nem lett kosár. A lányok dobálják a labdákat, mintha mindegy lenne… Addig, míg a Pécs három pontosával kiegyenlített! 48-48 Szerencsére a továbbiakban a Pécs is hibázik. Minden pont számít. A bíró lépést ítél a Pécs ellen, miután jó kosarat dobnak, ez némi felháborodást kelt a szurkolók között. Hihetetlen labdát adott ki a Sopron, amiből a Pécs jött ki jól . Utolsó időkérés a pécsi edzőtől. Több lehetőséget is kihagy az ellenfél, a meccs a végéhez ért.

A Pécs nem hisz se a szemének, sem a fülének. Ez van, győzött a jobbik.
Most már csak a döntőn izgulunk, ami sorsdöntő a csapatnak. Gyerünk lányok!

(5perc 52-48) (10perc 57-53)

Zsuzsesz