Sopron.info.hu

HOT X interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 jún 27 / #urban legend

HOT X interjúja a Sopron.info.hu-nakHOT X-el, azaz Horváth Tiborral, Demuth János készített interjút, a Sopron.info.hu-nak.
Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad felkérésem, és válaszolsz néhány kérdésemre. Biztosan nagy örömet okozol rajongóidnak. Köztudott, hogy Sopronból indult a karriered. Melyek azok a főbb állomások életedben, melyek meghatározóak voltak pályafutásod során?

Lassan 13 éve foglalkozom elektronikus zenével.. nagyon nehéz ilyen távlatból kiragadni egy – egy momentumot.. nyilvánvaló , hogy talán az egyik legfontosabb pillanat az volt , hogy elindítottuk a HYPERSPACE rendezvénysorozatot a társaimmal még 1996 ban Sopronban . Ennek a partynak az országos sikere adta meg végül is számomra a lehetőséget , hogy szélesebb körben is ismertebb legyek , mint DJ.

Rendszeres fellépője vagy a Soproni Volt Fesztiválnak sokak nagy örömére. Mit hallhat tőled a nagyközönség idén? Hogyan készülsz a fesztiválra?

Csütörtökön játszom TIGA után reggel 5-től. Igazi partyzáró szettel készülök a modern techno, techouse, minimal jegyében.

Ha hazai pályán zenélsz, azaz Sopronban, akkor érzed a hallgatóságon, hogy itthon vagy? Más érzés, mint egy átlagos fellépés?

Szerintem ma már nem sokan tudják, hogy én Sopronban kezdtem, és itt születtem. Egyébként szeretem a soproni partykat , Bécs közelsége miatt nyitottabb a közönség a modernebb zenékre , mint mondjuk ország keleti régióiban.

Rengeteg felkérésed van országszerte. Magyarországon melyek a kedvenc klubjaid?

Nincs Kedvenc klubom :-)) nekem nem a klub hanem a közönség számít. .. Na meg persze fontos, hogy tökéletes hangtechnika legyen. Egyébként, ha megnézed, például 2008 nyári turnémat szinte nincs is benne klubfellépés. Egész nyáron, fesztiválokon játszom. (www.myspace.com/djhotx)

Nemzetközi karrier?

A nemzetközi karrier egy egész embert kíván. Én a DJ fellépések mellett foglalkozom több óriásrendezvény megszervezésével is. Ez nem nagyon hagy nekem időt, hogy keményebben a külföldi jelenléttel foglalkozzunk. Magyarországra is csak korlátozott számú meghívást fogadok el, éppen az elektronikus zenei szcénában betöltött egyéb más tevékenységeim és elfoglaltságaim miatt.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsen külföldi meghívásom. Még így is a legtöbbet külföldön játszott magyar DJ –k között vagyok. Az elmúlt években felléptem Japánban, Ausztriában, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Szerbiában, Horvátországban, Csehországban. Szlovákiában.

Idén nyáron, pedig ismét van egypár szomszédos ország béli felkérésem, úgymint Románia, Ausztria, ahol például egyedüli magyarként játszottam az Urban Art Forms Fesztiválon három hete, majd szeptemberben Carl Cox – szal és októberben, pedig Sven Vath –tel, fogok egy színpadon zenélni Bécsben. Ezek mellett meghívást kaptam a legnagyobb Cseh fesztiválokra is, mint a CREAMFIELDS, a HRADHOUSE és a prágai SUMMER OF LOVE.

Milyennek találod, azaz mi a véleményed a hazai lemezlovasokról?

Erre most nekem kéne válaszolni :-)) ???? !!
Ha őszintén szeretnék válaszolni erre a kérdésre – mert máshogyan nem is tenném – , akkor rengeteg haragost szereznék magamnak :-) …de komolyra fordítva a szót, én és a cégem a Deadcode Production általában jó viszonyt tart fenn a magyar élvonalbeli DJ-kkel. Rossz véleményem az általános hazai DJ kultúráról van …

Kikkel dolgozol együtt szívesen?

A korrekt, megbízható, tehetséges emberekkel, de ez persze nem mindig adatik meg )))

Melyik honlapon kaphatnak rólad és fellépéseidről bővebb felvilágosítást olvasóink?

A hivatalos weboldalam a www.hotx.hu felújítás miatt még egy rövid ideig szünetel, de addig is a turnédátumok és egyéb infók megtalálhatóak a www.myspace.com/djhotx oldalon, valamint a Deadcode Production hivatalos weboldalán www.deadcode.hu és a www.myspace.com/deadcodeproduction oldalon , ahol többek között az aktuális rendezvényeinkről is megtalálhattok minden szükséges információt.

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Találkozunk VOLT FESZTIVÁLon !

Nagyon szépen köszönöm az interjút még egyszer, olvasóink és a magam nevében is. További sok sikert kívánunk neked, és mindig hazavárunk!

Demuth János