Sopron.info.hu

Hybrid jön, Goldie otthon marad

  2009 máj 12 / #Volt Fesztivál 2009

Dj settel érkezik Sopronban a Hybrid progresszív break alakulata. Chris Healings és Mike Truman a 90-as évek elején egyesítették erőiket Hybrid néven, hogy a walesi klubok meghódítása után a nemzetközi elektro színterre is betörjenek atmoszférikus nu skool break előadásaikkal.
A Pink Floyd Another Brick In The Wall című legendás számából készített Mike Truman remix sikerét követően 1999-ben jelent meg a Hybrid első albuma a Wild Angle, melyen az Oroszországi Föderáció Állami Szimfonikus Zenekara és Angelo Badalamenti állandó alkotótársa, Julee Cruise is közreműködött.

A Wild Angel-lel a Truman-Healings páros Moby-t kísérve bejárta a világot és 2003-ban készíette el második lemezét a Radiohead, a New Order, a Soulwax és számos klasszikus zenei mű inspirálta Morning Sc-Fi-t.

A Morning Sc-Fi-t 2006-ban az I Choose Noise követte, melyet a Hybrid a legnagyobb zenei fesztiválokon, többek között a kaliforniai Coachella Valley Music and Art Festival-on mutatott be rajongóinak.

A 17. VOLT-on a fesztiválozók az Underworld-el egy elektronikus pályán mozgó Truman-Healings kettős legjobb szerzeményeire írt vizuálok kíséretében indulhatnak képzeletbeli break túrára a Hybrid dj setjére felpörögve.

Goldie fellépése technikai okok miatt elmarad.