Sopron.info.hu

Igazi “első” meccs volt, de legalább győzelem

  2009 szept 04 / #sport

A krónikás gondban van. Nem is kicsiben. A csapat lejátszotta ugyanis első edzőmeccsét, de még “nincs neve a gyereknek” azaz a csapatnak…Maradjunk tehát egyelőre annál, ami a Krasznai-csarnok eredményjelzőjén szerepelt: Soproni KC
Az első edzőmeccset a faipari killítás és vásár egyik kísérő rendezvényeként játszotta csapatunk magyar magja, az NB I B bajnoka, de jövőre is a másodosztályban induló SMAFC-NYME ellen – telt ház, közel 400 néző előtt a Krasznai-csarnokban. Együttesünk tegnap érkező három idegenlégiósa a kispadról civilben figyelte a játékot, mérkőzés helyett szintfelmérő futás volt a programjuk.

Kezdetben fiainknak nem igazán ízlett az egyetemi csapat, az NB I B-ben eredményes, kellemetlen, agresszív harcmodora. Bausz “Kofi “és a csereként beállt Szlávik eredményes játékával jobbára a SMAFC vezetett. Nem éreztük a rimust, amikor pedig sikerült tiszta helyzeteket kialakítani, pontatlanul dobtunk az erőszakos, harcos, jó értelemben véve felspannolt NB I B-s bajnok ellen.

Csapatunk a csereként beállt Gombás Gábor villanásaival tapadt ellenfelére, “Gomba” igazán otthon érezhette, s érezte is magát, hiszen éveken ét szórta a kosarakat e falak között. Neki köszönhetően – no meg annak hogy sikerült pár eladott labdába belehajszolni az egyetemieket – feljöttünk, egyenlítettünk. Közben Halmai Tomi és Keresztes Rafi is 3-3 személyi hibával állt.

Ekkor villant meg először a SMAFC-nál a kissé ugyan szögletes mozásúnak tűnő, ám igen precíz csuklóval megáldott Bocsárdi nevű Székesfehérvárról igazolt bedobó, s zsinórban dobott öt pontjának köszönhetően a SMAFC zárta előnnyel a félidőt. A félidőt, amelyben a játékosok rengeteget csúszkáltak, a lecsapódó pára miatt időnként sérülésveszélyesnek tűnt a pálya.

A szünetben a SMAFC vezetői, az egyetem rektora és Abdai Géza Alpolgármeter Úr köszöntötte az egyetemi klub 40 éve Magyar Népköztársasági Kupát nyert csapatának játékosait. Szép gesztus a jubileumi siker megünneplése, ez úton is tisztelettel gratulálunk!

Szünet után ismét üldözőbe vettük az egyetemieket, de amikor sikerült egyenlíteni, akkor Balogh Gergő vezetésével – Szlávik triplájával alátámasztva – ismét produkált egy 7-0-t a SMAFC, megint futhattunk ha nem is a pénzünk, de ellenfelünk után.

Szerencsére Molnár Andris és Szabó Zsolti fokozatosan belelendültek a játékba, “Gomba” pedig újabb triplát vágott. Meszlényi Robi pályára küldte az igen fiatal Halász Tomit is, pár percig ő forgatta a csapatot – lámpalázas kezdés után belejött. Sok rutinosabb társával ellentétben biztos kézzel értékesítette büntetőit.

A záró szakasz elején Molnár és Szabó egy-egy triplájval megfordítottuk a meccset, de a szívós SMAFC nem adta fel, Szlávik és Balogh vezérletével utánunk eredt, s szorossá tette az állást. A végét azonban mi bírtuk jobban, s megnyertük az igazi idénynyitó találkozót, amely nagy küzdelmet, de elég alacsony színvonalú játékot hozott.

SMAFC-NYME – Soproni KC 63-71 (16-11, 15-18, 17-17, 15-25)
Krasznai-csarnok, 400 néző. V: Kiss K., Boros, Kovács Cs.

SMAFC: BAUSZ 7, Kováts V., BALOGH G. 11/3, Kovács B. 6, Csaplár-Nagy A. 4. Cs: SZLÁVIK T. 13/9, Vesztergom Z. 4, Karácsonyi Zs. 2, Bozsik, BOCSÁRDI 13/3, Benkovics. Edző: Vetési Imre

SKC: Pojbics 7/3, MOLNÁR A. 22/9, Halmai 2, SZABÓ ZS. 15/3, Keresztes 10- Cs: Horányi 3/3, GOMBÁS 10/6, Halász T. 2, Ugaros. Edző: Meszlényi Róbert.

Meszlényi Róbert: – Igaz első meccs volt, az tisztán látszott, hogy edzésen még nem nagyon volt mód öt-öt ellen játszani. Megjöttek a külföldiek, most kezdjük összerakni a csapatot.

sakc.hu