Sopron.info.hu

Így is kijárt a vastaps!

  2008 nov 27 / #lapszemle

Hiába vezetett csapatunk 13 ponttal is a csoportot veretlenül vezetõ Velence ellen, végül a rutinosabb olasz csapat örülhetett. Itáliából is átrándult egy tucat ultra erre a fontos mérkõzésre, akik nagy hangpárbajt vívtak szurkolóinkkal..

A tétnek megfelelõ koncentráltsággal kezdtek a csapatok. Az elsõ 2-2 támadás kosárral zárult. Mivel ebbõl Jeca dobása a tripla vonal mögül hullott a gyûrûbe, így mi vezettünk 5-4-re. A következõ percekben már csak mi jegyeztünk kosarat, így a negyedik perc végére 8 pontos elõnyre tettünk szert (12-4). Ekkor megadta magát az izgalomtól az egyik idõmérõ szerkezet, így be nem tervezett szünet szakította félbe az amúgy is magas hõfokú összecsapást. Sajnos a közjáték minket zavart meg, kosarak helyett ezúttal a hibáink számát növeltük (7. perc 12-8). Hayden ezúttal is rengeteg gondot okozott számunkra a palánk alatt. Nagy termetével oszlopként tornyosult a körtében. A 8. percben, második faultját követõen egy nagyjelenetet is bemutatott, közel járva egy technikaihoz. Végül lecserélte edzõje, de így is elég nehezen akarta elhagyni a parkettát. Tina elõbb Katától, majd Jecától kapott forintos labdát, melyek értékesítésével 9 pontra nõtt az elõnyünk (20-11). A negyed hozott még egy-egy találatot, de ez már nem változtatott a különbségen (22-13).

Jól indult a második 10 perc is. Edó maradt egyedül a sarokban, ahonnan beemelte a labdát. Közben gyûltek a személyi hibák is, Horti Dóra a 13. percben már 3-nál járt. Ellenfelünk váratlan húzásokkal lépett fel védekezésben, de higgadtan megoldottuk az adódó problémákat. A dobószázalékunk azonban a kemény szorításban alaposan visszaesett, így 3 pontra zárkóztak fel a bordó mezesek (14. perc 26-23). Székely Norbert rögtön jelezte is, hogy idõt kér. Dodi után Kathleen is megkapta a harmadik faultját a 15. percben, így már jöhetett is Hadarics Kinga. Hatalmas harc folyt a pályán, kifejezetten izgalmas és élvezetes mérkõzést produkált a csoport két éllovasa. De jó ezt kimondani! 34-27-es vezetésünknél a vendégek zónára álltak át. Kökemény összecsapásoknak lehettünk szemtanúi, és a két edzõ is hatalmas taktikai párbajt vívott egymással. A szünet elõtti másodpercekben még Edó eresztett el egy trojkát, de dobása kiperdült (38-32).

A félidõ után is megmaradt a harci kedv mindkét oldalon. A játékvezetõk idõnként nehezen is tudtak különbséget tenni a szabályos és a szabálytalan megmozdulások között. Tina bátor játékkal lépett fel Haydennel szemben is, de sajnos õ is hamar megkapta a harmadik személyi hibáját. A 14. percben elaludt az egész olasz védelem, akik mellett Amber szerzett egy precíz indítás után szemfüles kosarat (47-37). Precíz védekezésünk meghozta eredményét, Massimo Riga ki is kérte elsõ idejét a második játékrészben a 24. perc végén. Amber Holt dudaszós triplájára egy emberként ugrott fel a csarnok (50-37). Ballardini egy távolival újra 10 pont alá hozta csapatát (52-43). A lüktetõ mérkõzés 27. percében 52-45-ös állásnál Székely Norbert kért idõt az újra lendületbe jövõ olasz rohamok visszaverésére. Dodi sodródott a kipontozódás szélére a negyed végén. Ballardini kapta el a fonalat a hármason túlról, Hayden közeli félhorgával pedig a nyakunkra jöttek a vendégek (53-51).

Négy pont maradt a 13-ól a döntõ 10 percre, mely Hayden duplájával tovább csökkent. Cirone triplája pedig már csak 1 pontos különbséget jelentett (57-56). A fáradság elsõ jelei akkor mutatkoztak, mikor sorra lekéstünk a kintrõl dobó emberekrõl, így a 33. percben már egál volt (59-59). Vissza is álltunk inkább emberfogásra a zóna helyett. A 35. percben így is átvették a vezetést a szünet óta ötödik triplájukat is a gyûrûbe juttató velenceiek (63-66). Nagyon kellett Tina alapvonalról bejátszott kosara! Derekasan küzdöttünk, de több rossz döntést is hoztunk. Nem úgy a Velence, mely higgadtabbnak tûnt a végjátékban (38. perc 65-68). Nem hiába álltak veretlenül a csoport élén. Három pontos hátrányból vártuk az utolsó percet, ráadásul ellenfelünknél volt a labda. Sikerült azonban megszereznünk, de a játékvezetõk szabályosnak ítélték a Kata kezére történõ csapó mozdulatot. Ezzel el is dõlt a mérkõzés, a hátralevõ fél percben már nem sikerült megszakítanunk a kiválóan kosárlabdázó Velence veretlenségi sorozatát.

Székely Norbert: “Vereségünknek sok oka van. A végére elfáradtunk, ellenfelünknek több variációs lehetõsége volt. A második félidõben a zóna ellen pedig rengeteg hibát vétettünk. A csapat ettõl függetlenül mindent megtett, a hozzáállásunk pozitív volt! Fiatal, összetartó társaság vagyunk, tudjuk mit akarunk csinálni. Büszkék lehetünk erre a mérkõzésre is, sajnálom hogy végül elvesztettük.”

Massimo Riga: “A második félidõben sikerült ráerõltetnünk az akaratunkat a hazaiakra. Pontosan védekeztünk, gyorsan leindítottuk ellenfelünket, és rendre bejutattuk a labdákat a körtébe. Ez volt a sikerünk kulcsa!”

Krivacevic Tina: “Sajnálom, hogy így alakult a vége. Próbáltuk minden erõnket beleadni, de a Velence agresszív játéka felõrölt bennünket.”

Mery Andrade: “Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz ez ellen a fiatal, de nagyon jól összerakott csapattal szemben. Az volt a célunk, hogy partiban legyünk az utolsó negyedig, és ott ritmust váltva lépjünk el a Sorpontól. Egy kicsit más koreográfiával, de összességében bejöttek az elképzeléseink.”

MKB-EUROLEASING SOPRON – UMANA REYER VENEZIA 65-71 (22-13, 16-19, 17-19, 10-20)

Sopron, 1300 nézõ

MKB-EUROLEASING SOPRON: Macleod 12, Honti 4, Holt 10/3, Milovanovic 11/3, Horti 4 Cs.: Krivacevic 20, Eördögh 4, Hadarics –

UMANA REYER VENEZIA: Sottana 4, Ballardini 12/6, Andrade 16/3, Nadalin 6, Hayden 6 Cs.: Cirone 11/3, Giauro 4, Jokic 4, Vujovic 8/6

Statisztikák

2-pontos dobószázalék: 26/51 51% ill. 20/40 50%

3-pontos dobószázalék: 2/11 18% ill. 5/13 46%

Büntetõ dobószázalék: 7/8 88% ill. 13/18 72%

Lepattanó: 28 (Holt 8) ill. 29 (Hayden 12)

Gólpasz: 16 (Eördögh, Honti 4-4) ill. 12

Szerzett labda: 7 ill. 5

Eladott labda: 12 ill. 17

Fault: 22 ill. 19

wb-sopron.hu