Sopron.info.hu

Interjú a VB-indulókkal

  2009 szept 12 / #helyi

A Kyokushin Karate Sopront két versenyző, Tomics Kata és Demeter Zsolt sensei képviseli az október 2-4 között a budapesti Papp László Sportarénában zajló Kyokushin Világbajnokságon.

1. Mióta készülsz a VB-re és mit tudsz az ellenfelekről?
TK: Kb. 1 hónapja nyertem el az indulás jogát. Első ellenfelem egy lengyel lány lesz, akiről annyit tudok, hogy egy Holland EB-n 3. lett.
DZs: A versenyig 12 hetes felkészülésen veszek részt. Most már a formaélesítés időszaka következik. Első ellenfelem egy szerb nevű osztrák versenyző lesz.

2. Milyen súlycsoportba indulsz és hány ország jelezte részvételét?
TK: 58 ország vesz részt. Nőknél 3, férfiaknál 4 súlycsoportban indulnak a versenyzők. Én a női könnyűsúlyban küzdök, ahol összesen 33 induló van.
DZs: Nehézsúlyban indulok, igaz ehhez még fogynom kell 5 kg-t a 90 kg-ig. Mi 64-en vagyunk.

3. Elmesélnéd, hogy zajlik egy heted?
TK: Általában napi két edzésen veszek részt, amiben futás, úszás, súlyzózás és persze karate szerepel.
DZs: Egy úszás, egy futás, kettő konditermi és négy karate edzés a heti mozgás.

4. Kik segítenek a felkészülésben, edzőtáborok?
TK: Mivel a hétvégéket Budapesten töltöm a páromnál Szilvássy Gábornál, akivel együtt is tudunk edzeni, hiszen ő is indul, ezért Kalmár Árpád sensei edzésein is részt veszek. Nagyon sok segítséget kapok tőle. Természetesen a soproni klubunkból mindenki támogat Polyák Mester vezetésével. Edzőtáborok Budapesten és Tápiószentmártonban lesznek a válogatottal.
DZs: A klub nagy segítséget nyújt mind a küzdelmekben, mind pedig az edzéstartásban. Ezen kívül meg kell még említeni állandó, több mint 10 éve segítő barátaimat, Dénes Istvánt és Mészáros Pétert, akik nélkül az eddigi eredmények nem lettek volna ilyen fényesek.

5. Érzések, hangulat…?
TK: Katartikus élmény és hangulat vár ránk és a nézőkre is, nagy büszkeség lesz hazai közönség előtt küzdeni.
DZs: Csatlakoznék Katához, az utolsó hetek már azért az izgalomról is szólnak.

6. További tervek?
Klubunk hétvégén Ágfalván bemutatón és futóversenyen vesz részt. Elindult az őszi versenyszezon is a különböző korosztályokban, ezért a hétvégék utazással és küzdelmekkel telnek majd, reményeink szerint sok sikerrel. Az új tagokat, karatézni vágyókat pedig várjuk az Egyetemi Tornacsarnokban.

Sok sikert, és további jó felkészülést kívánunk mindenkinek!
TK, DZs: Köszönjük!