Sopron.info.hu

Interjú Tóth Misivel

  2006 nov 17 / #sport

Interjú Tóth MisivelSopron.Info.hu: Gratulálunk!
Újra kupagyőzelem, újra piros-fehérben. Az eredmény, és a videó összefoglaló alapján fölényesen nyertetek, milyen volt belülről a meccs?
 
Tóth Mihály: Köszönöm a gratulációt! Nehéz meccsre számítottam, de korán sikerült vezetést szereznünk és ez megnyugtatott minket. Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, mert már 3-0-ra vezettünk és az ellenfelünk egy kicsit már fel is adta lélekben. A mérkőzés sajnos nem igazán volt látványos, de talán most nem is ez volt a cél. Csak a kupagyőzelem.


 
Sih: Jól érzed magad Norvégiában, befogadott a város a csapat?
 
T.M.: Most már jobban érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Nehéz időszak volt az első 6 hónap, mert nem játszottam és a szurkolók sem fogadtak el, de nem adtam fel és keményen készültem a szezon előtt. Ezzel kivívtam magamnak az edzőm és a játékosok bizalmát, később a szurkolókét is.
 
Sih: Mindig öröm olvasni, ha gólt lősz, mert minden gólodat kicsit a magunkénak is érzünk. Mikor leszel Norvég gólkirály?
 
Interjú Tóth MisivelT.M.: Azt gondolom, hogy ennek a realitása elég kicsi, mert egy olyan csapatban játszom, amelyik sajnos minden évben nagy harcot folytat a kiesés ellen. Talán egy kicsivel nehezebb dolgom is van az itteni védőkkel szemben. Ha jövőre is sikerül ennyi lehetőséget kapnom, mint most és talán 1-2 góllal többet lőnöm, akkor már jól sikerültnek tekinthetem majd a kővetkező szezonomat.
 
Sih: Milyen a Norvég bajnokság színvonala?
 
Interjú Tóth MisivelT.M.: Egy fizikálisan kemény és párharcokra épülő bajnokságnak lehetne leírni. Rengeteg magas és jó felépítésű játékos van a csapatokban. Talán az Osztrák és Belga focihoz lehetne hasonlítani. 
 
Sih: Számítasz még rá, hogy újra meghívnak a válogatottba? 
 

T.M.: Nem gondolom, hogy számolnának már velem, mert öreg játékosnak számítok otthon, de ez nem gond a számomra, mert még sok 34-36 éves játékos szaladgál a Norvég mezőnyben és nem érzem magamat kiégett veteránnak így 32 évesen. Szeretem ezt a játékot és kellően tisztelem is ahhoz, hogy pár évet tudjak még játszani. A másik meg az, hogy a fiataloknak kell megadni az esélyt és pár év múlva, már lehetne egy igazán erős válogatottunk.
 
 Sih: Legféltettebb ereklyém a mez, amiben gólkirály lettél, látunk még Sopronban játékosként?

Interjú Tóth MisivelT.M.: Megtisztelő a kérdésed, de sajnos ennek sem érzem a realitását, mert mikor lejár a szerződésem 34 leszek, és nem gondolom, hogy a fent említett okok miatt velem képzelnék el a folytatást bármelyik csapatnál is Magyarországon. Ha lehet, szeretném meghosszabbítani a szerződésemet itt Fredrikstadban vagy aláírni 1-2 évet egy másik csapathoz.
 
 Sih: Köszönöm az interjút, és tovább sok sikert kívánok minden soproni szurkoló nevében.

T.M.: Köszönöm a lehetőséget, minden jót kívánok a csapatnak és a soproni szurkolóknak!