Sopron.info.hu

Itt robbant a petárdabomba!

  2008 jan 03 / #helyi

forrás: BlikkSOPRON – Nem volt különösebb ártó szándékuk, csupán olyasmit akartak készíteni, ami „jó nagyot fog szólni”. Ezért állt neki a L. Balázs (16) és két barátja Balázsék garázsában a csőbombagyártásnak. A vascsőbe töltött 70-80 petárda felrobbant a kamasz kezében. A fiú bal kézfejét amputálni kellett, s ezzel odaveszett teniszkarrierje is.

– Egyelőre még fel sem tudjuk fogni. Reméljük, sikerül feldolgoznunk ezt a borzalmas balesetet, többet azonban nem szeretnék beszélni – mondta L. Balázs édesapja tegnap a Győri Petz Aladár kórház egyik kórtermének ajtajában. Bent fia feküdt, bal kezén hatalmas pólyával.

Dr. Tömbör Ferenc, a kézsebészeti osztály főorvosa lapunknak elmondta, a házi bomba gyakorlatilag lerobbantotta Balázs bal kézfejét. A fiú kézfejét amputálták, de nem volt életveszélyes állapotban, ugyanakkor lábadozása sok időt fog igénybe venni. Még nem lehet tudni, mikor hagyhatja el a kórházat.

Annyi bizonyos, hogy a baleset derékba törte Balázs teniszkarrierjét. A kamasz a Soproni Ászok SE játékosa volt. Mellesleg jó tanuló, aki matematika-, valamint versés prózamondó versenyeken vett részt. Éppen ezért érthetetlen, hogy nem fogta fel, milyen veszélyes játékot űznek.

Itt robbant a petárdabomba!De mi is történt pontosan? A kertvárosi ház garázsában három fiatal egy 20 centi hosszú és 1,5 centi átmérőjű vascsőbe töltögette a petárdák robbanóanyagát. A rudat a satuba fogták, s egyikük kalapácsütésekkel próbálta tömöríteni a cső tartalmát. Emiatt robbant fel az alkalmi „csőbomba”.

– Az eddigi adatok alapján a fiatalok külföldön vásároltak petárdát. Ahogy mondták: olyasmit akartak készíteni, ami jó nagyot fog szólni – árulta el a Blikknek Trestyén Eszter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Blikk a garázs közelében négyféle eldurrogtatott petárdát talált. Rátaláltunk két vödörre és két zacskóra is, amelyek tele voltak kibelezett és még bontatlan csomagolású petárdákkal, úgy ezres tételben. Vajon ki vehette meg a 18 év alatti fiataloknak a pirotechnikai eszközt? Az eset 200 méterre történt a másfél héttel ezelőtti petárdarobbanástól. Akkor kamaszok a csatornába dobták a robbanószert.

T. M.

forrás: blikk.hu