Sopron.info.hu

Izgalmas rangadó, újabb győzelemmel

  2009 dec 08 / #sport

A SMAFC-NYME NB I/B-s női kosárlabdacsapata december 5-én a Tatabánya együttesét fogadta a soproni egyetemi sportcsarnokban.

A kék-fehérek az izgalmakban bővelkedő mérkőzésen 73:65-re győzték le a vendégeket. A meccs szünetében a Mikulás is ellátogatott a csarnokba – a legfiatalabb SMAFC-játékosok és -szurkolók nagy-nagy örömére.

Az őszi idény utolsó alapszakaszbeli mérkőzése egy szomorú eseménnyel kezdődött. A feldobás előtt, egyperces néma felállással tisztelegtek a játékosok és a nézők a szerdán elhunyt Weisz Ferenc emlékének.

A soproni egyetemisták szempontjából jól indult a találkozó. A negyedik percben már 8:0-ra vezettek a SMAFC-os lányok, később 22:9-re is. A 14. percben 35:16-ot mutatott az eredményjelző. Ekkor talán túlzottan is megnyugodtak a kék-fehérek, ellenfelük pedig a szlovák Egedova pontjai után vérszemet kapott, és egy 0:10-es sorozattal három pontra felzárkózott.

A mérkőzés szünetében a legfiatalabb korosztályok tartottak kosaras bemutatót a Mikulásnak és a nagyérdeműnek. Az előbbi ezt édességgel, az utóbbiak tapssal jutalmazták.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A soproni lányok rengeteg hibával játszottak, és nehezen találták meg az elveszett ritmusukat. Így aztán nem is volt meglepő, hogy Rausch, Kosjár és Dömötör eredményessége révén, a 28. percben átvette a vezetést a vendégcsapat. Az időkérés jó tett a kék-fehérben játszó lányoknak, akik ezután 17:0-at produkálva, újra tíz pont fölé növelték előnyüket, s ezzel eldöntötték a mérkőzést.

Igazi rangadót játszottak a csapatok ezen a délutánon. Voltak gyönyörű jelenetek, bosszantó hibák, idegeskedések csakúgy, mint szikrázóan kemény periódusok. A végjátékban aztán Csontos és Fejes eredményessége révén, valamint az újra jól működő csapatvédekezésnek köszönhetően, újabb győzelmet ünnepelhetett a hazai publikum, immáron a nyolcadikat!

SMAFC-NYME – Tatabányai KC 73:65 (22:13, 20:26, 10:13, 21:13)

SMAFC: Dávid 3, Farkas 6, Csontos 26/6, Radnóty 10, István 6. Cs.: Fejes 9/3, Klemencsics 7/3, Takáts 2, Zottl 2, Tóth, Katona, Kerékgyártó.

Tatabánya: Nagy 5/3, Dömötör 12, Mercsényi 2, Egedova 10, Biczó 11. Cs.: Kosjár 15/6, Rausch 10, Muraközy.