Sopron.info.hu

James Cameron új fimje: AVATAR

  2009 dec 12 / #mozimánia

A film James Cameron nagy visszatérésének fényében kerül bemutatásra, mível a Titanic óta nem csinált nagyjátékfilmet. Az évtized filmjének titulált Avatar elméletileg egy teljesen új moziélményt fog nyújtani, a kidolgozott grafika, a 3D tekintetében.

A film a jővőben játszódik, amikor az emberiségnek sikerül eljutnia egy másik csillagrendszerbe és ott találnak egy bolygót, a Pandorát, amin ugyancsak kifejlődőtt az élet. Az emberi faj a saját tulajdonába akarja vonni a bolygót és a rajta található nyersanyagokat, de szembe kerül az ottani őslakosokkal.

A távoli jövőben játszódó filmben, a főhős, a háborús veterán a Pandora nevű bolygóra utazik. A bolygó lakói, a Na’vik az emberhez hasonló faj – de nyelvük és kultúrájuk tökéletesen különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért…
Azonban egy érdekes lehetőséghez is jutnak: agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény, az avatar-juk szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. Az új test a főhős számára azonban titkos feladatot is jelent egyben, amit mindenáron végre kell hajtania.

James Cameron, a mozi forradalmasítását tűzte maga elé: új filmje digitális 3D technikával egy virtuális stúdióban készülő, hatalmas ambíciójú alkotás.

A december 17-én mozikba kerülő Avatar c. film a normál (35mm) kópia mellett, digitális 3D-ben és IMAX 3D-ben is látható lesz (IMAX-terem csak a budapesti Cinema City Arénában található).

hossza: 166 perc
nemzetiség: amerikai
műfaj: sci-fi, 3D, akció, dráma
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár 12+

szereplők:

Sam Worthington Jake Sully
Sigourney Weaver Dr. Grace Augustine
Michelle Rodriguez Trudy Chacon
Zoe Saldana Neytiri
Giovanni Ribisi Selfridge
Joel Moore Norm Spellman
CCH Pounder Moha
Stephen Lang Quaritch ezredes
Laz Alonso Tsu’Tey
Wes Studi
Dileep Rao Dr. Max Patel
James Pitt Repülőpilóta
Peter Mensah Akwey
Matt Gerald Lyle Wainfleet
Amy Clover Navi

AVATAR