Sopron.info.hu

James Holden a házban!

  2009 máj 25 / #Volt Fesztivál 2009

A 17. VOLT lassan teljessé váló, világhírű partyarcokat felvonultató elektrotérképére új fellépőként a nagyreményű csodagyerekből 28 éves korára a modern partyszíntér egyik legtapasztaltabb dj-producerévé előlépő James Holden neve került fel a napokban, aki tehetségével a Samsung Moblie Arena közönségét kápráztatja el idén nyáron Sopronban.

James Holden, a progresszív elektro house fenegyereke 19 évesen tört be a klubszíntérre Horizons című munkájával.

2003-ban a Julie Thompson énekesnővel közösen készített Nothing-ot a trance-guru Tiesto az év legjobb felvételeként értékelte, míg a három évvel később megjelent James Holden at the Controls című Holden mix-anyagot a világ első számú dance szaklapja, a Mixmag a hónap lemezének választotta 2003 áprilisában.

Eközben James útjára indította saját kiadóját Border Community néven, valamint számos további remixet készített különböző stílusú kiadók (Crosstown Rebels, Postiva) lebelje alatt.

James Holden eddig minden potméter csavarásával osztatlan sikert aratott; a The Guardian a 2006-os The Idiots Are Winning című munkáját a Board’s Of Canada kultikus debüt albuma, a Music Has The Right To Children ’98-as megjelenése óta eltelt elektro idők legizgalmasabb darabjaként méltatta, a kétszer is legjobb amerikai dj-nek megválasztott Josh Gabriel pedig egyszerűen modern géniusznak nevezte a brit elektro csodagyereket.

Idén nyáron a magyar közönség is meggyőződhet James Holden tehetségéről, ha részt vesz a dj-producer zseni frenetikus VOLT-os house partyján.