Sopron.info.hu

Jubileumi Fesztivál világsztárokkal – Prodigy és Korn a VOLT-on!

  2007 márc 02 / #Volt Fesztivál 2007

Jubileumi Fesztivál világsztárokkal - Prodigy és Korn a VOLT-on!A hazai fesztiválpaletta egyik legismertebb és legnagyobb hagyományokra visszatekintő rendezvénye, a VOLT Fesztivál, immár tizenötödik alkalommal várja vendégeit Sopronba. A jubileumhoz illő programban a legnagyobb európai fesztiválok világsztárjai közül többen is helyet kaptak.

Bár a fellépők sora még korántsem teljes, az már biztos, hogy a július 4. és 7. között a VOLT-on fellép majd – mások mellett – a Korn, a Prodigy, a Koop, a Fort Knox Five, a Laibach és itt kezdi majd nyári turnéját Ákos.

Prodigy és Korn a VOLT-on!

Rendkívül erős nemzetközi felhozatalt ígér az idei, jubileumi VOLT Fesztivál. Az eddig visszaigazolt zenekarok közül a 15. VOLT Fesztivál legnagyobb dobásának az elektronikus tánczene elmúlt másfél évtizedének legfontosabb jelensége, a THE PRODIGY és a metál műfaj új generációjának alapköve, a KORN fellépése ígérkezik. Mindkét csapat teltházas stadionturnék és a legjelentősebb európai fesztiválok után látogat el a jubileumi VOLT-ra. Fellépéseikre – itthon, és világszerte egyaránt – tízezrek kíváncsiak. A világsztár csapatok a megszokottnál jóval komolyabb technikai arzenált vonultatnak majd fel a Soproni Nagyszínpadon, így a VOLT-os fellépésük is feledhetetlen koncertélményt ígér.

Műfajok nemzetközi kavalkádja

FORT KNOX FIVEA funk-break amerikai nagyköveteiként, Gwen Stefani koncertturnéja után, a soproni közönséget örvendezteti meg a FORT KNOX FIVE, a Thievery Corporation holdudvarából. Szintén színpadra lép, a vérbő latin és éjfekete afro házasításával operáló stockholmi house-duó, a SUMO, valamint Svédország legmenőbb zenei exportcikke, a KOOP. Ausztria képviseletében több művész és zenekar is ellátogat a VOLT Fesztiválra. LOUIE AUSTEN, az örökifjú, hófehér öltönyös úr, aki maga a megtestesült sárm és romantika, Sinatra örökségét oltja electro-diszkóba. PAROV STELAR és zenekara személyében pedig Ausztria legnépszerűbb DJ/producere is a VOLT vendége lesz.

LAIBACHA ’80-as években alakult szlovén LAIBACH rendszeresen meg-megújuló legenda. Sajátos formanyelve, színpadi világa, elektronikus alapokra épített feszes, katonás zenéje, sajátos feldolgozásai – legutóbbi albumán például himnuszokat értelmezett át -, időről-időre lebilincselik a hallgatóságot.

A táncos lábúak igazán lendületes koncertre számíthatnak a TOUCH AND GO csapatától. Első slágerük, a “Would You..” igazi bombasiker, máig gyakran forog a rádiókban és házibulikban egyaránt.

Az elektronikus tánczene rajongói számos világsztárra számíthatnak az idei VOLT-on is. Közülük a Doors feldolgozásaival ismertté vált német TUBE-TECH már elfogadta a szervezők meghívását.

A hazai paletta legjobbjai

A hazai kínálat ugyancsak erősnek ígérkezik: a közel 200 dj-t és zenekart felvonultató programban a VOLT rendszeres fellépői mellett számos kuriózummal, finomsággal találkozhat a közönség. Sokak számára jó hír, hogy a nyári turné első állomásaként, a hazai fesztiválok közül egyedül a VOLT-on lép színpadra ÁKOS, aki a VOLT történetében már két alkalommal is emlékezetes koncertet adott.

Jegyek már kaphatók!

A VOLT Fesztivál programja még korántsem teljes – árulta el a két főszervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. A következő hetekre még számos meglepetést tartogatnak a közönség számára: hazai- és világsztárokat egyaránt. A nyilvánosságra hozott sztárkínálat alapján azonban már most is érdemes szállást foglalni Sopronban és megvásárolni a négynapos bérletet, vagy a napijegyet, amely március első napjaitól már országszerte kapható. (jegyirodák listája: http://www.volt.hu/)

Megújul a VOLT Fesztivál Klub

Áprilistól egy a korábbinál jóval aktívabb aloldalra számíthat az, aki a www.volt.hu/klub oldalra kattint. Négynapos bérletet továbbra is számos kedvezménnyel vásárolhatnak a VOLT Klub tagjai az oldalon, az idei évtől azonban a szállásfoglalásnál is könnyebbséget jelent majd, ha valaki tagja az immáron közel 10.000 főt számláló klubnak. A bérletvásárló klubtagok ajándékba kapják majd a jubileumi VOLT CD-t, a Fesztivál ideje alatt pedig a VOLT KLUB MOTEL jó néhány száz ággyal várja a klubosokat.

VOLT-os emlékek

A VOLT Fesztivál szervezői a jubileum alkalmából egy olyan album kiadását tervezik, amelyben a VOLT-hoz kötődő sztárok interjúi, újságcikkek, plakátok mellett az előző 14 év történetét a közönség szemszögéből is láttatni szeretnék.
Ha vannak olyan fotóid (főként a legelső VOLT-okról), amiket megosztanál velünk, írj az info@volt.hu-ra . Ugyancsak várunk írásos beszámolókat, VOLT-os sztorikat, VOLT-os szerelmek történetét, házaspárokat, akik a VOLT-on ismerkedtek meg, vagy jó barátokat, akiket a VOLT hozott össze.

Kedves VOLT-osok! Már csak 125 nap, és újra találkozunk! Mi már nagyon várjuk!!!