Sopron.info.hu

Július 1-2-3-4: napsütéses VOLT várható

  2009 jún 30 / #Volt Fesztivál 2009

220 zenekar és Dj lép fel idén a VOLT fesztivál 10 színpadán, köztük a nemzetközi élvonalból olyan nevek, mint a Franz Ferdinand, a Limp Bizkit, Marilyn Manson vagy az Earth Wind & Fire experience és természetesen a hazai élvonal, amelyben számos kuriózum között a legfontosabb Révész Sándor színpadra lépése.

A zenén túl lesz színház, számos beszélgetés és előadás, humor, de sport és kalandos vetélkedők is várják a nagyérdeműt, sőt neves képzőművészek Trabantot is festenek majd. Mindez július 1-4-ig a hűség városában, ahol az előrejelzések szerint az idő is kegyes lesz a fesztiválozókhoz.

Adathalmaz
Június 30-án 18 órakor nyílnak meg a 17. VOLT Fesztivál kapui. Másnap 14:30-kor már hallhatjuk Badár Sándor fergeteges dumaáradatát és több színpadon már kora délután beindul az üzem. A hivatalos fesztiválmegnyitó azonban július 1-jén 18 órakor a soproni Arénában, a korai VOLT Fesztiválok helyszínén lesz, ahol az immár 41 éves Ákos adja elő az “Ákos 40+1” turné záró, egyben a VOLT nyitó előadását.

De visszatérve a Lővér kempinghez, a fesztiválon a legszembeötlőbb változás a Nagyszínpad látványában lesz, tudniillik a szervezők, a nemzetközi produkciók igényei és a közönség kiszolgálása érdekében jelentősen növelték ennek méretét, valamint hang- és fénytechnikáját. Így idén a Nagyszínpad 10 méterrel szélesebb 4 méterrel mélyebb és 4 méterrel magasabb lesz.

A hangtecnhika 220.000 watt teljesítményű, s erre a színpadra a szervezők egy, a világ élvonalába tartozó, digitalis vezérlésű Meyer Sound hangrendszert hozattak. Nagyobb teljesítményű és jobb minőségű intelligens lámpákat szereltek idén fel a Soproni Nagyszínpadra, összesen 80 darabot a hagyományos lámpák számát pedig 160-ra növelték.

A látogatók tisztálkodását a helyszínen közel 250 tusoló és mosdó biztosítja, továbbá 300 WC áll a nagyérdemű rendelkezésére, köztük olyanok, melyeket a kerekesszékes látogatók is használhatnak, illetve olyan konténer WC-k is, amelyek a megszokottnál kulturáltabbak és higiénikusabbak.

A fesztivál területén egészségügyi bázis működik összesen 49 fővel, 1 rohamkocsival, 1 esetkocsival, 1 mentőkocsival orvosokkal, ápolókkal, több járőrcsoporttal és kisegítő személyzettel, így a vendégek biztonságban érezhetik magukat a VOLT 4 napja alatt.

A VOLT-nak otthont adó kempinget több mint 3 kilométernyi kerítéssel veszik körbe a szervezők, s a rendezvény területén 2200 m2 méhsejt alakú műanyag lapot fektetnek le, így egy esetleges kedvezőtlenebb időjárás esetén is kulturáltan megközelíthetők az egyes helyszínek. Az építkezés során az alkalmankénti esőzések okozta károkat a szervezők már a kapunyitásra helyreállítják, így szerdától egy igazán szermrevaló VOLT várja a fesztiválozókat Európa egyik legyszebb koncerthelyszínén. Jó hír a VOLT-osoknak, hogy a meteorológia a következő napokra igazán jó időt ígér.

A látogatók biztonságát, a jegyellenőrzést, a forgalomirányítást és a programhelyszínek őrzését több mint 300 biztonsági őr látja majd el.

Étel-ital
Az idei VOLT Fesztivál minden igényt kielégítő ételkínálatot sorakoztat fel: először a VOLT-on a Bio-Vega bár humusz, zöldség grill, sült vega virsli, zöldségnyárs, pirított sült tészta, parajos és zöldséges hasé ételkínálattal. Ezenkívül zöldség-gyümölcs stand, frissen facsart gyümölcslevek, pizza, grillételek, palacsinta, héjában sült krumpli, Churros, tömő és New York hot-dog, lángos, kenyérlángos, főtt- és pattogatott-kukorica, pékség, falafel, panini.

A széles hal- ételkínálaton felül, tengeri herkentyűk hekk, békacomb, csiga várja a kísérletező kedvű látogatókat. A korábbi évekhez hasonlóan megtalálható a rendezvényen a Sandwich Guru és a Tercia Óriásmenza is. A VOLTon működő Poncicter Negyedben 10 neves soproni borász várja a vendégekeket, ahol először kóstolható meg a VOLT CUVÉE, a Pfneiszl Pincészettől.

Trabantok a VOLT-on
A rendszerváltás és a Páneurópai Piknik 20. évfordulója szolgáltat apropót ef. Zámbó István és képzőművész csapata számára, akik egy több órás performansz keretében, a VOLT ideje alatt két napon át (pénteken és szombaton) a helyszínen kiállított Trabantoknak varázsolnak egészen extrém külsőt. A Trabikat Sopron városa berlini ls hazai múzeumban állítja ki később.

Médiafesztivál
Szerdától újra szól a VOLT Rádió Budapesten és 80 km-es körzetében a rádiócafé98.6 adásában és Sopronban, valamint 100km-es körzetben a Corvinus Rádió frekvenciáján, a 104,6MHz-en. Ugyancsak a VOLT-ról élőben jelentkezik szerda este a Magyar Televízió Kultúrház című műsorának különkiadása.