Sopron.info.hu

Karácsonyfa variációk, az extrémtől a klasszikusig

  2008 dec 24 / #csak úgy

Igazi, vagy műfenyő?  Cserepes, vagy vágott? Esetleg egyik sem? Gyűjteményünkben bemutatjuk a legextrémebb karácsonyfákat, melyek egyetlen tulajdonságban hasonlítanak egymásra: nyomokban sem tartalmaznak fenyőféléket, néhány kivétellel.

Karácsonyfa legénylakásokba, csak semmi túlzás:
1. Charley Brown szomorú karácsonyfája.

Ideális csajozáshoz lepukkant legénylakásokban: ha áldozatunk már ajtón belül van, felkelthetjük benne a fészekrakó ösztönöket, amint megpillantja a Snoopy rajzfilmből ismert karakter ..izé…lúzer kissrác ünnepi díszbe öltöztetett (muhaha) fenyőfáját. Ha tutira akarunk menni, idézzük a mese vonatkozó szövegrészét: “Nem rossz karácsonyfa ez, csak egy kis szeretet hiányzik neki…”

Karácsonyfa, kicsit másképp, amikor a feje tetejére áll a világ.

2. Karácsonyfa fejjel lefelé

Azoknak ajánljuk ezt a megoldást, akik mindig szembe mennek a megszokottal, vagy legalábbis szeretik ezt képzelni magukról, miközben azon mulatnak az irodában, hogy dafke felemás zoknit húztak reggel, és ezt senki sem láthatja a prémes kiscsizma alatt. A 600 dolláros vételár megfizetéséhez ennél azért egy kicsit komolyabb mentális gondokkal kell küzdeni, unatkozó arisztokrata olvasóink azonban bizonyára lecsapnak majd az ajánlatra.

Aki spórolni szeretne: karácsonyfa könyvespolcból.

3. Könyvespolcból karácsonyfa

Frappáns poén lehet irodalom-könyvtáros szakon az eltén, ha adventkor egy hirtelen ötlettől vezérelve karácsonyfát varázsolsz az arany szegélyű bőrkötéses Jókai összesből, a tetejére pedig felhelyezed a “kulturális ördögűzés Leni Riefenstahl képi látásmódjában” című tanulmánykötetet. Sok sikert!

4. Karácsonyfa sörösüvegekből! Igazi férfiaknak!

A világ legdrágább karácsonyfája, gyémántokból.

5. A világ legdrágább karácsonyfája

Tavaly készült az a kép, amikor egy szingapúri ékszerész, Soo Kee 21,798 gyémántból készített karácsonyfát egy bevásárlóközpontban. 913 karátos, és 3,762 kristályfoglalattal díszített alkotás kereken egymillió dollárt ér. Lehet túlórázni, hátha összejön!

6. Egy kis aranyos:

7. A lézer csodákra képes

8. És a klasszikus, bár kicsi túlzással