Sopron.info.hu

Karácsonyfa dísz só-liszt gyurmából

  2007 dec 21 / #csak úgy

Karácsonyfadísz só-liszt gyurmábólIdén először próbálkoztam só-liszt gyurmából készült karácsonyi díszekkel. Amire szükségem volt: 1 bögre só, 2 bögre liszt, egy kis olívaolaj és kb.1 bögre sima víz.

A sót, a lisztet és az olívaolajat (amiből kb.3 evőkanál elég) összeöntjük. A vizet lassanként az alapanyagok összedolgozása közben hozzá öntjük a masszához. Jól összegyúrjuk a tésztát, amíg az állaga a gyurmáéhoz hasonló nem lesz. Ezután elkezdhetjük a további munkálatokat.

Karácsonyfadísz só-liszt gyurmábólA gyúródeszkán, 5 mm vastagságura sodortam a tésztát, majd a sütőformák segítségével kivágtam belőle a mintákat. A tésztákba, tehetünk szegfűszeget, ánizst, gyöngyöket, vagy ami található otthon, hogy ezzel is változatosabbá tegyük őket. Bármit készíthetünk a gyurmából, ha van hozzá ötletünk, vagy formánk.

Mielőtt a sütőbe tennénk , egy gyufaszállal készítsük el az akasztó helyét, mert sütés után nem tudjuk átszúrni a már kemény tésztát.

Karácsonyfadísz só-liszt gyurmábólKarácsonyfadísz só-liszt gyurmábólKarácsonyfadísz só-liszt gyurmábólKarácsonyfadísz só-liszt gyurmából

A sütőnek nem kell nagyon forrónak lennie, mert hamar megbarnulhat a gyurma. Ha kiszedtük, a kész díszek izlés szerint színezhetőek, lakkozhatóak lesznek, de maradhatnak az eredeti formájukban is. Legvégül az akasztókat átfűzzük az erre a célra már előre kialakított helyen, és oda tesszük a lakásba, ahol nekünk éppen tetszik: karácsonyfára, ablakba stb.

Mindenkinek sok sikert az elkészítéshez!

ui.: a tészta nem ehető én legalábbis nem tanácsolnám a kóstolását, mert azt hiszem fogaink és ízlelőbimbóink, se örülnének ennek.

19096 / 5724 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
  A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
 • Autocross Európabajnoki futam – Nyírád 2.Autocross Európabajnoki futam – Nyírád 2. (0)
  A nézőknek kijelölt helyek körben voltak a pálya körül, ráadásul kb. 6-8 méterrel a […]
 • A nyelv,-értékA nyelv,-érték (0)
  A nyelvtanulás egy nagyon összetett dolog. Mariann felvetett pár nagyon jó dolgot, ami […]
 • Zászló fogadása…Zászló fogadása… (5)
  A családi fotókat és albumokat átböngészve sok, elfeledett emlék tör felszínre. Amikor […]
 • ugrálóvárugrálóvár (4)
  A szórakoztatóiparnak különböző ágai vannak. Én, most a gyermekeket célzom meg. […]
 • mini, de melyik?mini, de melyik? (4)
  Az idei nyár slágere a mini. Nem az autóra gondolok, ami nálam örök sláger, hanem a […]

%d blogger ezt szereti: