Sopron.info.hu

Kedvcsináló a VOLT-ra I. nap

  2008 jún 06 / #programajánló

Kedvcsináló a VOLT-ra I.Már egy hónap sincs egészen az idei Volt kezdetéig, úgyhogy nézegetem a programot, és tervezgetem, hogy melyik koncerteket fogom mindenképp meghallgatni. Természetesen az eltervezett program a társaságtól és a maligánfoktól függően elég rugalmasan szokott módosulni, de azért mindig akadnak olyan fellépők, amiket semmiképp nem hagynék ki. Ezek közül szemezgetnék néhányat a teljesség igénye nélkül:

Szerda

Az első napon mindjár ott is van a Kispál és a borz együttes, ők azok, akiket talán sosem fogok megunni. 1987 óta létezik az együttes, a 4 alapító tagból (Kispál András, Lovasi András, Ózdi Rezső, Bräutigam Gábor – ebből Ózdi már 89-ben kivált) kettő (Kispál és Lovasi) a mai napig biztos pontja a zenekarnak.

Időközben sokféle felállásban koncerteztek, néhány solog azonban mindig változatlan maradt: a koncertek fergeteges hangulata, Lovasi egyedi átvezetései a számok között és persze a közönség lelkesedése. Biztos vagyok benne, hogy idén sem fogja megbánni senki, aki őket választja a Nagyszínpadon, este 21:00-kor.

Kispálék után nem is kell sehova mennem (legfeljebb némi toroköblítő sörért), hiszen 23:00-kor a Tankcsapda következik. Régóta biztos pontjai a Volt nagyszínpados programjának, remélem ezúttal a koncertjeiket rendszeresen látogató esőfelhők otthon maradnak. Ők sem ma kezdték, 1989-ben alakultak, az alapító tagok közül ma már csak Lukács Laci maradt, de a jelenlegi felállás 2000 óta állandó.

Gyakran éri őket az a vád, hogy már nem a régiek, bevallom magam is jobban kedvelem a korábbi albumaikat (igaz az Élni vagy égni album után számomra pozitív változás volt a Mindenki vár valamit, sokkal jobban kedvelem), de mivel ezekről bőségesen játszanak minden koncertjükön, így óriási zúzás ígérkezik, amit kár lenne kihagyni. Talán új számokra is lehet számítani, hiszen gőzerővel dolgoznak az új albumon, ami remélem igazán jól fog sikerülni.

Természetesen ezen a két koncerten kívül is találtam nekem valót az első nap programjában, hogy mást ne mondjak, pl. 19:30-kor a Pokolgép játszik, azt hiszem őket sem kell bemutatnom senkinek, aki kedveli a műfajt.