Sopron.info.hu

Kedvcsináló a VOLT-ra III. nap

  2008 jún 12 / #programajánló

Kedvcsináló a VOLT-ra III.Péntek A harmadik napra is jut a jóból, és ezúttal korán kezdek, mivel 16:00-kor a Nagyszínpadon az Alvin és a mókusok zenekar. Pörgős, énekelhető punknóták, szeretem őket. És régen jutottam el koncertjükre, mivel amikor épp Sopronban jártak mindig közbejött valami, így számomra hiánypótló lesz.

Utána maradok is ahol vagyok, hiszen fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra, úgyhogy el is merülök a tradícionális Ska zene élvezetében. A formációt 2003-ban hozták létre, a tagok az ország minden tájáról érkeztek különböző zenekarokból. Ma már sorra adják a teltházas koncerteket, és saját rádióműsoruk is van. Célkitűzésük a ska hazai népszerűsítése, és ebben igazán jó eredményeket értek el.

18:00-kor Dalriada a Headbanger arénában, erre is be kell néznem mindenképp. Sajnos itt van némi ütközés a 2 program között, de majd ügyesen beosztom. A Dalriada soproni együttes, 1998-ban alakultak, de 2003-ra alakult ki igazán az együttes mai formája. Sikereik igazi kezdete a 2003. decemberében rögzített

A Walesi Bárdok című anyag, amely Arany János balladájának megzenésítése folk-metal stílusban. Népszerűségük azóta is töretlenül növekszik. A Walesi Bárdok demo óta 4 albumjuk jelent meg (Fergeteg, Jégbontó, Kikelet, Szelek) Aki még nem ismeri őket, azoknak mindenképp ajánlanám a koncertjüket, aki pedig már ismeri, az úgyis megy magától is ha szereti ezt a stílust.

23:00 megint Nagyszínpad: Manu Chao lesz. Nem kis név az egyszer biztos. A spanyol származású, ám Franciaországban született, eredeti nevén José-Manuel Thomas Arthur Chao (ezt nem csoda, hogy lerövidítette) zenéje rock, francia sanzon, salsa, reggae, ska, és algír raï hatásokat ötvöz, több nyelven énekel, sokszor még egy számon belül is.

A nap utolsó kihagyhatatlan programja pedig számomra a Kiscsillag lesz (hajnali 1:30, Headbangers) A zenekar 2005-ben alakul az őskispálos Ózdi Rezső, Bräumtigan Gábor és Lovasi András hobbizenekaraként, később csatlakozott hozzájuk Lecsó is a Pál utcai fiúkból, szóval mondanom se kell, hogy ilyen felállásból csak jó dolog sülhetett ki.

Aki a Kispált szereti, annak több mint valószínű, hogy a Kiscsillag zenéje is tetszeni fog, de nem kell megijedni azért más egy kicsit. Eddig egy albumuk jelent meg, idén várható a második.