Sopron.info.hu

Kedvcsináló a VOLT-ra IV. nap

  2008 jún 29 / #programajánló

Kedvcsináló a VOLT-ra IV. napUtolsó nap Az utolsó nap programja méltó lezárása lesz a fesztiválnak, rengeteg jó zenekarral, még magam sem tudom mikor merre fogok kószálni, de lesz 2 olyan fellépő akiket semmi pénzért nem hagynék ki:

21:30-kor a Headbangers színpadon a skandináv Clawfinger zenekar csap a húrok közé. Első albumuk 1993-ban jelent meg. Zenéjükben rapcore, nu metal, és industrial metal elemek keverednek, szövegeikben pedig nem tartózkodnak a provokatív témáktól és a kemény társadalomkritikától.

A három alapító tagból ketten (Zak Tell és Jocke Skog) ápolóként solgoztak egy Stockholmi kórházban, ahol Zak időnként rappeléssel dobta fel a hangulatot. Nemsokára csatlakozott hozzájuk Bard Tortensen, ők hárman azóta is állandó tagjai a bandának. Nevükhöz jópár sláger fűződik, remélem kedvenceim (Do What I Say, Nothing going on) sem maradnak ki a műsorból.

Végül, de a legkevésbé sem utolsósorban az általam legjobban várt fellépő az idei évben 23:00-kor a Nagyszínpadon a The Offspring. Régi vágyam teljesül azzal, hogy láthatom őket élőben, azt pedig, hogy itt Sopronban, sosem gondoltam volna.

Amikor 1987-ben a frissen készített demójukra még maguk ragasztgatták a CD borítót, mert nem volt pénzük, hogy ennek lemezénkénti 25 centes díját kifizessék, aligha gondolták volna, hogy egy napon túl lesznek 34 millió eladott lemezen.

Sikereiket a második album (Ignition) hozta meg, majd a 3. (Smash) robbantott és 11 millió példányban kelt el. 1995-ben az első (The Offspring) albumukat is kiadták újra, immár a saját lemezkiadójuk által. Ezt 2003-ig négy további album követte. Legújabb albumuk pedig most június 17-én jelenik meg 12 új számmal, így a Volt fesztiválon már biztosan hallhatunk ezek közül néhányat.

Azt hiszem ezen a koncerten akkorát fogok tombolni, mint még soha… aztán sajnos az idei Volt is végetér majd, azután ismét egy évig izgulhatunk, hogy jövőre mivel lepnek meg minket a szervezők. Remélem idén az időjárás is kegyes lesz, kibírnám, ha végre eső nélkül telne el egy Volt fesztivál, mindenesetre bárhogy is lesz, azt megelőlegezhetem, hogy a negyedik nap végén idén sem fogok csalódottan hazaérni.

Találkozunk június 2-án a kempingben!