Sopron.info.hu

Kellemes csalódás egy bánfalvi kisvendéglőben

  2009 ápr 15 / #gasztro

Tegnap , úgy hozta sorsom, hogy a haverokkal egy kis bánfalvi vendéglőben találkoztunk, mielőtt elmentünk volna Deák Bill koncertre.

Gondoltuk legurítunk ott pár sört, hogy jobb hangulatba érkezzünk.

A vendéglő egy kellemes pincehelységben van, de állítólag van hátul egy árnyas kerthelység is, ehhez viszont már hideg lett volna, úgyhogy lementünk.

Már a megérkezéskor kellemes meglepetés ért, hogy tartanak Kinizsi sört, sajnos egyre kevesebb helyen lehet hozzájutni. Egy hatalmas kemence jelzi, hogy nem hétköznapi vendéglátó helyről van itt szó. A pultos elmondta, hogy bármit sütnek a kemencében, ha kell akár egy malacot is egyben, mert olyan nagy.
Ami még meglepett az az étlapjuk volt.

Nincs eltúlozva, egy ilyen pinceborozó-vendéglőhöz viszont pontosan elég. Nagyon tetszett, hogy olyan kaják is vannak az étlapon, amit máshol nem nagyon kapni, például kakashere pörkölt, rántott borjúláb, körömpörkölt stb. Vannak átlagos ételek is, de ez tetszett, hogy végre valami kicsit más.

Ettünk -ittunk egy kellemeset majd indultunk a koncertre, ami szokás szerint szuper volt.

Mindezt csak azért írtam le, mert megörültem, hogy még lehet új helyeket felfedezni Sopronban ( Bánfalván) amiket az ember már nem unt agyon és némi színfoltot hoznak az életébe.