Sopron.info.hu

Keresztes Rafi: elkaphatjuk a ZTE-t

  2010 jan 30 / #sport

Középjátékosunk, Keresztes Rafael az előző évadot Körmenden kezdte,majd a Hegyvidék csapatában fejezte be, ám azt megelőzően három évet töltött a holnapi rivális ZTE csapatánál. A mai, menetelő egerszegi csapatból több játékossal is együtt kosarazott, s jó barátságot ápol. Ezt azonban holnap, a meccs idejére félreteszi, mint ahogy a ZTE kosarasai is

– Milyen emlékeid vannak Zalaegerszegről? – kérdeztük centerünket.

– Nagyon kellemes időszakot töltöttem ott, sok barátra tettem szert – felelte aközépjátékos. -Amiben hiányérzetem volt az az, hogy akkoriban nem voltunk igazán eredményesek.

– A mai ZTE viszont nagyon is sikeres. Szerinted miért?

– Együtt vannak. Mint csapat a keret tagjainak nagy része tavaly is a ZTE-ben játszott, tehát a szó szoros értelmében is régóta együtt vannak, és a sikerek miatt a meg nagyon egységesek is egyben. Szerintem a szakmai stábnak is nagy szerepe van a sikerben, Völgyi Petivel mégPécsett játszottam is együtt, majd,mivel már korán edzősködni kezdett,rövid ideig edzőm is volt. Ami pedig a ZTE szakmai igazgatóját, Patonay Imrét illeti, neki én személy szerint is nagyon sokat köszönhetek, Körmenden sokat foglalkozott velem.

– A mai ZTE-ből kikkel játszottál együtt?

– Kámán Tomival,Gáspár Dáviddal, Simon Lacival,Baki Gergővel, és Tóth Ádámmal, tehát a csapat meghatározó magyar játékosai közül csak Trepák Zolival nem. Meg is maradt velük a barátság, ám a meccs idejére ezt elfelejtjük.

– Ment a héten egymás között az üzengetés,a “zrika”?

– Persze, ők azt mondják, folytatják a győzelmi sorozatot, de szerintem elkapjuk, megálítjuk őket.

– Mire alapozod ezt?

– Egyrészt az ember mindig győzni szeretne, másrészt pedig amiben nagyon bízom az a hazai pálya, a közönség segítsége. Azt gondolom, a jó hangulat garantált lesz. Úgy hallottam, Zalaegerszegről is jönnek szép számmal, ráadásul ha jól tudom, a két tábor kifejezetten jó a kapcsolat, bár a meccs hevében nem ez lesz az elsődleges szempont. Szurkolótáborunk egyre népesebb, a Szolnok ellen is csodálatosak voltak a drukkerek. A vereség ellenére ismegtapsoltak minket, ám nagyon nem örülnék annak, ha megint szomorúan ismernék el, hogy küzdöttünk hajtottunk, hanem jobban szereném, ha egy nagy csata után győzelemnek örülnének. Velünk együtt!

sakc.hu

21439 / 3281 látogató

kapcsolódó cikkek


%d bloggers like this: