Sopron.info.hu

Keresztes Rafi: elkaphatjuk a ZTE-t

  2010 jan 30 / #sport

Középjátékosunk, Keresztes Rafael az előző évadot Körmenden kezdte,majd a Hegyvidék csapatában fejezte be, ám azt megelőzően három évet töltött a holnapi rivális ZTE csapatánál. A mai, menetelő egerszegi csapatból több játékossal is együtt kosarazott, s jó barátságot ápol. Ezt azonban holnap, a meccs idejére félreteszi, mint ahogy a ZTE kosarasai is

– Milyen emlékeid vannak Zalaegerszegről? – kérdeztük centerünket.

– Nagyon kellemes időszakot töltöttem ott, sok barátra tettem szert – felelte aközépjátékos. -Amiben hiányérzetem volt az az, hogy akkoriban nem voltunk igazán eredményesek.

– A mai ZTE viszont nagyon is sikeres. Szerinted miért?

– Együtt vannak. Mint csapat a keret tagjainak nagy része tavaly is a ZTE-ben játszott, tehát a szó szoros értelmében is régóta együtt vannak, és a sikerek miatt a meg nagyon egységesek is egyben. Szerintem a szakmai stábnak is nagy szerepe van a sikerben, Völgyi Petivel mégPécsett játszottam is együtt, majd,mivel már korán edzősködni kezdett,rövid ideig edzőm is volt. Ami pedig a ZTE szakmai igazgatóját, Patonay Imrét illeti, neki én személy szerint is nagyon sokat köszönhetek, Körmenden sokat foglalkozott velem.

– A mai ZTE-ből kikkel játszottál együtt?

– Kámán Tomival,Gáspár Dáviddal, Simon Lacival,Baki Gergővel, és Tóth Ádámmal, tehát a csapat meghatározó magyar játékosai közül csak Trepák Zolival nem. Meg is maradt velük a barátság, ám a meccs idejére ezt elfelejtjük.

– Ment a héten egymás között az üzengetés,a “zrika”?

– Persze, ők azt mondják, folytatják a győzelmi sorozatot, de szerintem elkapjuk, megálítjuk őket.

– Mire alapozod ezt?

– Egyrészt az ember mindig győzni szeretne, másrészt pedig amiben nagyon bízom az a hazai pálya, a közönség segítsége. Azt gondolom, a jó hangulat garantált lesz. Úgy hallottam, Zalaegerszegről is jönnek szép számmal, ráadásul ha jól tudom, a két tábor kifejezetten jó a kapcsolat, bár a meccs hevében nem ez lesz az elsődleges szempont. Szurkolótáborunk egyre népesebb, a Szolnok ellen is csodálatosak voltak a drukkerek. A vereség ellenére ismegtapsoltak minket, ám nagyon nem örülnék annak, ha megint szomorúan ismernék el, hogy küzdöttünk hajtottunk, hanem jobban szereném, ha egy nagy csata után győzelemnek örülnének. Velünk együtt!

sakc.hu