Két recept karácsonyra

Vaníliás kifliVaníliás kifli

Hozzávalók:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
10 dkg darált dió
5 dkg erős vaníliás cukor
Ezt kevés tejjel (kb. 2-3 evőkanál) összegyúrjuk.
Kisujj vastag rudakból pici kifliket formálunk. Sütés után a még meleg kifliket megforgatjuk vaníliás porcukorba.
A tésztát jó, ha előző nap elkészítjük, és hűtőbe pihentetjük, így könnyebb vele dolgozni.

IslerIsler

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg mandula vagy dió
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1-2 kanál rum, vagy pár csepp citromlé
Töltelék: 20 dkg lekvár (valamilyen pikáns lekvár, pl. ribizke, málna, meggy)
Az anyagokat összegyúrjuk és fél cm. Vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Ha kihűlt a tészta összeragaszthatjuk és az egyik lap tetejét csoki mázzal, bevonjuk. A főző csokit gőz felett 1-2 kanál olajjal felolvasztjuk.

3505 / 1517 látogató

kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − öt =