Sopron.info.hu

Kezdődik a bajnokság

  2006 júl 30 / #sport

Ma délután, a Tatabánya elleni mérkőzéssel az FC Sopron számára is elkezdődik a bajnokság. A csapatnál bekövetkezett változásokról, az idei igazolásokról, célkitűzésekről Tóth Krisztiánt az FC Sopron klubmenedzserét, sajtófőnökét kérdeztük

Sopron.Info.hu: GG távozásával lesz valaki aki a szurkolók utazásszervezésében ,és egyéb kérdéseiben közreműködik illetve segítően lép fel?

Tóth Krisztián: A klub továbbra is szervez szurkolói utakat megfelelő érdeklődés esetén. Minden kérésre és kérdésre nyitottak vagyunk, a klub iroda mindig nyitva áll, bármilyen problémával nyugodtan forduljatok hozzánk. A telefonszámomat is sokan tudják, eddig és ezek után is igyekszünk konstruktívak lenni

S.I.hu: Mi az oka hogy nyáron sem játszunk itthon edzőmeccset a téli még érthető. Egy két éve még osztrák és Cseh élcsapatokkal játszottunk itthon? “elég gyenge a szervezés”

TK: A csapat szinte kizárólag külföldi első osztályú – Ausztriában edzőtáborozó – csapatokkal játszott edzőmérkőzéseket. A sok vízumköteles légiós miatt nehéz a beutazásuk Magyarországra, így egyszerűbb volt velük kint játszani. Hozzáteszem, hogy az aradi túra kivételével minden meccsünket a közelben játszottuk, így aki kíváncsi volt a csapatra, az pár kilométeres utazás után megtekinthette a mérkőzéseket.

S.I.hu: A honlapról régóta hiányzik az edzésterv. Miért?

 TK: Ezen igyekszem majd változtatni, bár elég nehéz úgy tervezni, hogy nincs még kész időpontra lebontott bajnoki program…

S.I.hu: Kik távoztak a csapattól?

TK: Costisor és Cotan az UTA Aradban folytatja, Kozma Tamás Felcsútra került kölcsönbe, László András a Honvédba igazolt, az olasz trió hazatért Olaszországba.

S.I.hu: Az új játékosokról mit lehet tudni Pl: Hol nevelkedtek, melyik csapatokban játszottak stb.

TK: Magasföldi Józsi U-21-es válogatott, a cseh bajnok Liberectől jött, Luca Pinton játszott a Parmaban pl. Cannavaro társaként, Giovanni Soro az alacsonyabb osztályú Olbiából érkezett, Csikós Sanyi már játszott a Matáv Sopronban, most az Integrál DAC-tól jött Sopronba, a fiatal Varga Zoli saját nevelés, Homei és Ianc két fiatal tehetség a Libertyből, Georgi Koroudjiev pedig a Levszki Szófiától érkezett up. válogatott játékos.

S.I.hu: Majdnem mindegyik csapatnál lesz szurkolói ankét, nálunk mikor várható?

TK: Jövő héten tervezzük

S.I.hu: Mik a célkitűzések a következő bajnokságra?

TK: Fiatal, tehetséges csapatunk van. Mindenképpen az első hat a cél, azon belül minden lehet…

S.I.hu: Mit szólsz a Fradi kizárásához?

TK: Újabb tragédia a magyar futballban, melynek még számos komoly negatív következménye lehet. A probléma ezzel nincs megoldva, a Fradival kapcsolatos eddig meg nem válaszolt kérdések továbbra is fennállnak, válaszok nélkül. Olyan sok szövevényes ügy van a magyar labdarúgásban, hogy arról órákig lehetne mesélni. A Fradival példát statuáltak, kérdés, hogy a Szövetség továbbra is következetes marad-e. A törvényi és jogi szabályozás a magyar sportban annyira átláthatatlan és kiskapuktól hemzsegő, hogy ezek megnyugtató rendezéséig nem is várhatunk egyenes és mindenkire egységesen vonatkozó döntéseket.

S.I.hu: Kedden az Arsenal játszott Mattersburgban, van esély hogy jövőre Sopronba is átruccanjanak?

TK: Itt az anyagi kérdés a perdöntő, hiszen egy Arsenal szintű csapat nem kevés fellépti díjért játszik még edzőmeccset is. Kérdés, hogy pl. Sopronban a Stadion kapacitását is figyelembe véve operálhatnánk-e mondjuk 5000-6000 Ft-os jegyárral, hogy rentábilisak legyünk… Kétlem, hogy ilyen árak mellett telt ház lenne kíváncsi akár egy ilyen sztárcsapatra is. Ettől függetlenül terveink között szerepel egy igazi sztárcsapat Sopronba csábítása is, de ennek ebben az évben már valószínűleg nem lesz realitása.

S.I.hu: Vannak új szponzoraink?

TK: Az eddig helyi támogatónkat igyekszünk megtartani, az Adidas és a SKODA két új kiemelt támogatónk a szezonban.

S.I.hu: Lesz TV közvetítés?

TK: Jó kérdés, erre nem tudom a választ. A jogok a Ligánál vannak, ennek az értékesítése az ő feladatuk…