Sopron.info.hu

Kezdünk a Magyar Kupában

  2011 jan 19 / #sport

Holnap este a Nyíregyháza ellen csapatunk megkezdi szerepését a Magyar Kupában Fiaink azt a Nyíregyházát fogadják, amely a bajnokságban egy amúgy remek mérkőzésen kellemetlen meglepetést okozva hosszabbítás után nyerni tudott az MKB Arénában

Van tehát mit törlesztenünk a nyírségieknek, igaz a két gárda tavaly is összekerült a kupában, s akkor két izgalmas mérkőzésen összesítésben mi jöttünk ki jobban, s jutottunk tovább

A két együttes már említett legutóbbi, soproni bajnokija óta sok minden történt csapatunknál. Többek között a sérülések miatt bekövetkezett változások a keretünkben, s ez bizony kezdetben vereségekkel, botladozással járt Nem szeretnénk elkiabálni, de úgy tűnik, új összetételében is kezd összeállni a Kis-Rába menti Takarék SKC játéka. Ezt szakvezetőnk is alátámasztotta “Igen, én is úgy érzem, kezdenek helyükre kerülni a dolgok, s ez az új összetételű társaság egyre jobban feltalálja magát a pályán. Ebben nagy szerepe van annak, hogy az utóbbi hetekben Thomas Kelley teljesítménye nagyot javult, újabban igazi vezére a csapatnak.”

A szakvezető bízik benne, a rutinos játékmester a következő hetekben is tartja remek formáját, így a holnapi kupameccsen is húzza magával a többieket. Hozzátette: a továbbjutás két meccsen dől el, de holnap fontos lenne visszavágni a bajnoki vereségért, és némi előnyt szerezni a jövő heti visszavágóra.

Ami az ellenfelet illeti, a Nyíregyházát is sújtották sérülések az utóbbi hetekben, s az együttes elég szeszélyesen szerepelt, jókra bravúrok mellett beleszaladtak nagy pofonokba. Velük kapcsolatban edzőnk kifejtette, igazán akkor veszélyesek, ha játékosaik távolról betalálnak, elkapják a fonalat – ezt kell megpróbálni megakadályozni!

sakc.hu