Sopron.info.hu

Kistehén koncert

  2006 nov 21 / #programajánló

Kistehén koncertKISTEHÉN TÁNCZENEKAR:
SZERELMES VAGYOK MINDEN NŐBE
Lemezbemutató koncert
 LISZT FERENC KONFERENCIA ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT (Liszt F. u. 1.) November 22. szerda 19.00                   belépő: 1400 Ft.


2006. január 21-én a Kistehén Tánczenekar Szájbergyerek című száma a közönség szavazatai alapján “Az év hazai dala” lett és Fonogram díjat kapott. De kik is ők? Lássuk a csapat történetét!
A Kistehén tánczenekar tagjai saját szavaikkal így jellemzik zenéjüket:
„a stílus kultúrlakodalmas, a szövegek parasztabszurdak. A ska a reggae, a cigányzene, a sramli, a latin, összeolvad egy nagy -jó értelemben vett- kultúrlagzis umca-umcába.”
De milyen zenét is játszik a Kistehén tánczenekar? Nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, de a „crazy listening“ sincs messze a nem létező műfaji meghatározástól. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene. A szövegek viccesek, egyszerűek, ám nem érdektelenek! A Kistehén Tánczenekar igazi bulizenekar, aminek minden megnyilvánulását áthatja a rendkívüli pozitív energia.
A zenekar tagjai2006. január 21-én a Kistehén Tánczenekar Szájbergyerek című száma a közönség szavazatai alapján “Az év hazai dala” lett és Fonogram díjat kapott. De kik is ők? Lássuk a csapat történetét!A Kistehén tánczenekar tagjai saját szavaikkal így jellemzik zenéjüket:„a stílus kultúrlakodalmas, a szövegek parasztabszurdak. A ska a reggae, a cigányzene, a sramli, a latin, összeolvad egy nagy -jó értelemben vett- kultúrlagzis umca-umcába.”De milyen zenét is játszik a Kistehén tánczenekar? Nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, de a „crazy listening“ sincs messze a nem létező műfaji meghatározástól. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene. A szövegek viccesek, egyszerűek, ám nem érdektelenek! A Kistehén Tánczenekar igazi bulizenekar, aminek minden megnyilvánulását áthatja a rendkívüli pozitív energia.A zenekar tagjaiKollár-Klemencz László: ének, gitár
Lehoczki Károly: dob
Farkas Harcsa Róbert: tangóharmonika
Dorogi Péter: gitár, vokál
Kiss Sándor: basszusgitár
Nádasdi János: szájbőgő, derbuka, vokál
A Kistehén 2002-ben lett a Sziget Fesztivál reklámfigurája. A zenekar is a „Kistehén Szigetre“ született meg, ott volt első koncertje, 2002-ben.
A Kis Tehénen az „én vagyok a kistehén” kezdetű dal mellett már 13 „nagyzenekaros” szám is szerepelt, ahol már tangóharmónikák, harmóniumok, dobok, kongák, gitárok is bőven felcsendültek. Ezt a lemezt nagyon szerette a közönség vásárolni és másolni is. Sikere volt, de akkor mégsem lett a zenekarból koncertzenekar.
2004 év szeptemberében jelent meg Csintalan című album. Emellett koncertezni kezdtek, egyre több színpadon fordultak meg.
Az igazi sikert azonban a 2005-ös év és a Szájbergyerek című sláger hozta meg. Hatalmas sikerrel játszották szinte minden fontos fesztiválon szerte az országban. A 2005-ös turnéról szocio-dokumentum film is készült!
A klip hetekig vezette a Viva tévé ranglistáját és heteken keresztül napi 10 alkalommal sugározták. A dalt ezen felül minden korábbi hazai rekordot megdöntve két hónap alatt több mint húszezren töltötték le csengőhangként.
A Kistehén tánczenekar a Szájbergyerek fergeteges sikere nyomán országos népszerűségnek örvend.
2006. november 20-án EMI gondozásában jelent meg a nem mindennapi, teljesen egyéni látásmóddal rendelkező zenekar Szerelmes vagyok minden nőbe című nagylemeze, mely várhatóan óriási meglepetést fog okozni a magyar zenei életben!
Annak ellenére, hogy megőrzi a „szájbergyerekes“ derűt, abszurdot és humort, zeneileg érdekes és kiforrott; helyenként fergetegesen vicces, máshol pedig elmélyült és költői mondanivalót képvisel. A különböző stílusok között lavírozó dalok ugyanúgy megidézik a rock and roll és a punk klubok hangulatát, mint a sramlis vurstliét vagy egy Brecht előadást.
A meghívott vendégzenészek között szerepel az Újhartyáni Sváb Party fúvósegyüttes, egy vonósnégyes és a Romano Drom zenekar, sőt a Kistermelők Tánczenekar is.
A címadó Szerelmes vagyok minden nőbe című video klipet már leforgatták: a zenekar tagjai mellett számos hölgy, valamint néhány cirkuszos kocsi, lovak és kecskék is szerepelnek…

Zefír