Sopron.info.hu

Kiütöttük a Körmendet

  2009 febr 02 / #lapszemle

Körmendről is érkeztek több százan, s hangban sem fogták vissza magukat, így remek légkörben kezdődött a nyolc közé jutás szempontjából fontos. Másfél perc elteltével 7-1-re vezetettünk, ezt a vezetést fejelte meg a profi pályafutását jó évtizede éppen Körmenden kezdő Dies egy bődületes zsákolással.

A Körmend új edzője a 4. perc végén, 15-4-nél, elégelte meg csapata vergődését, időt kert, s behozta csapata új szerzeményét, DeWitz-et.

Mindez csak nekünk tett jót, Cruz és Brooks duplájával és “Körte”” szép találatával 8-0-s rohammal csaknem 20 pontosra növeltük előnyünket. Banks pontjaival csökkentette hátrányát a Körmend, ám a negyed utolsó percében Brooks két, Körtélyesi pedig egy triplát emelt be, így a negyed végére 20 pont fölé nőtt az előnye.

A második szakaszban jó védekezéssel tovább nőtt előnyünk. Körtélyesi előbb DeWitz mellett pöckölte vissza Cruz büntetője után a labdát, majd pazarul blokkolta a Körmend új légiósát. A negyed közepén a vendégek Fodor Gergely ügyes kosaraival 20 ponton belülre kerültek. A félidő hajrában maradt a 20 pont körüli hazai vezetés, amelyet a végén Dies ügyes belépések utáni kosaraival tartottak a fiúk.

Brooks triplájával, majd Dies zsákolásával indult a második félidő, Peter Stahl pedig 34 másodperc elteltével időt kért, hiszen a különbség 29 pontra nőtt. Ezután Dies megkapta 4. hibáját, Cruz hármasa után pedig 30 pont tátongott a felek között. Ezután elkezdtük cifrázni a játékot, ami még nem a mi műfajunk. A Körmend egy 11-0-s sorozatot mutatott be, Meszlényi pedig kénytelen volt időt kérni. S is rendeznie a sorokat, tovább nem zárkóztak a vendégek. Azért nem fordultunk még nagyobb előnynyel a záró szakaszra, mert Dies négy büntetőt is kihagyott a negyed végén.

A záró szakasz elején Couisnard ésCruz remek megoldásai végképp megtörték a Körmend ellenállását, s biztosan nyert. A sÖrdögök az idei eddigi messze legjobb játékval nagyon fontos győzelmet aratott, s tett egy lépést célja, a legjobb nyolc közé jutás elérése felé.

Meszlényi Róbert: – Az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést, ellenállhatatlanul játszottunk, nem is lehetett más az eredmény, mint biztos győzelem.

A remek hangulatú mérkőzésen korrekt, jó játékvezetés mellett közönségszórakoztató mérkőzésen léptünk nagyot előre. Külön öröm volt, hogy a B közép is megtelt, egyre több sÖrdögi rajongó és szurkoló van! Külön köszenet illeti a biztonságért felelős céget és a rendőrséget, akik biztosították, hogy kultúrált környezetben lehetett lejátszani a mérkőzést!

Soproni sÖrdögök – Polaroid Lami-Véd Körmend 98-75 (36-14, 23-21, 20-22, 19-18)
Sopron, 1800 néző. V: Cziffra, Ádám, Győrffy.
Sopron: CRUZ 19/12, BROOKS 35/18, COUISNARD 13, KÖRTÉLYESI 13/3, DIES 15. Cs: Csorvási 2, Vesztergom, Boldizsár, Halmai 1, Horányi. Edző: Meszlényi Róbert.
Körmend: Garland 4, Ferencz 9/9, FODOR G. 9, Bialek 10/3, BANKS 22. Cs: DeWitz 8/3, Fodor M. 4, Trummer 5/3, Hegedűs 1, Kocsis. Edző: Peter Stahl.

sakc.hu