Sopron.info.hu

Koponyatörés lett a vége a detoxikálóban köttetett barátságnak

  2010 szept 23 / #helyi

Életveszélyes koponyasérüléssel szállítottak kórházba Sopronban egy férfit, akit nem sokkal korábban épp az egészségügyi intézményben megismert cimborája vert meg – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint az 55 éves helyi férfit és a 37 éves fedél nélküli későbbi elkövetőt is súlyos ittassággal szállították be a mentők, de ők előbb szóba elegyedtek, majd – az ellátásukat meg sem várva – távoztak a klinikáról. Alig egy órával később érkezett a bejelentés, hogy egy összevert férfi fekszik az utcán, alig kétszáz méterre az intézménytől. A rendőrök az ügyeletes orvostól kaptak pontos személyleírást a lehetséges elkövetőről.

A hajléktalan kezdetben tagadta, hogy bármi köze is lenne a bántalmazáshoz, és arra hivatkozott: mivel egész nap italozott, semmire sem emlékszik. Nem sokkal később azonban részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, cigarettát és ennivalót kért későbbi áldozatától, aki kérését elutasította, mondván, nincsen pénze. Emiatt aztán szóváltásba keveredtek, majd dulakodtak – közölte a sajtóügyeletes. Hozzátette: a bántalmazót a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

(MTI)