Sopron.info.hu

Kötegnyi hamis fesztiváljegy egy soproni garázsban

  2011 máj 20 / #helyi

Kuntzné Kékesi Éva, a soproni rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön azt közölte az MTI-vel: előző nap igazoltattak járőreik két, 20 év körüli fiatalembert, akik “gyanús körülmények között” műszaki cikkeket rakodtak egy autóba egy soproni garázssoron.
Ruházatuk átvizsgálásakor kerül elő egy köteg – a soproni VOLT Fesztiválra napi- és Balaton Soundra szóló hetijegy, amelyek közül eddig 43-ról bizonyosodott be, hogy hamis. Ezek közül a legolcsóbb 8, a legdrágább 35 ezer forint – ha eredeti.
A két fiatalember elismerte, hogy 12 jegyet korábban már eladtak – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: várják a sértettek vagy az ügyről információval jelentkezők jelentkezését, a korábbi vásárlók figyelmét pedig felhívják arra, hogy ezekkel a “jegyekkel” nem tudnak majd bejutni a rendezvényekre.
Április közepén a Balaton Sound fesztiválra szóló lopott belépőjegyek kerültek forgalomba, akkor a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke, Vető Viktória arra is felhívta a figyelmet, hogy a feketepiacon – az elmúlt évhez hasonlóan – az idén is megjelentek hamis fesztiváljegyek. A szervezők ezért arra kérik a fesztiválokra készülőket – mondta -, hogy kizárólag hivatalos helyen, a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljanak jegyeket.

bly \ bki

MTI 2011. május 19., csütörtök 11:12