Sopron.info.hu

Külföldre viszik Csollány lányát

  2008 júl 23 / #lapszemle

SOPRON – Akár hosszú hónapokig sem láthatja legnagyobb lányát, Szimit (10) Csollány Szilveszter (37). Az olimpiai bajnok tornász volt felesége ugyanis úgy döntött: külföldre költözik. Szilas már bánja, hogy a váláskor belement abba, hogy Sziminek az anyja legyen az egyedüli gyámja. Szilas és új családja kétségbe van esve, félnek, elveszítik Szimit
Csollány Szilveszter másfél éve, a Sztárok a jégen című műsorban való részvétele óta többször megmutatta már gyermekeit, először a most hároméves Kittit, majd nemrég a Blikk hasábjain volt látható elsőként a tornász új szeme fénye, a négy hónapos Kincső. Szilasnak azonban három lánya van, ám a legidősebbet, Szimit csak emlegetni szokta. Szilas volt felesége, Szilvi ugyanis nem engedi, hogy a sportoló büszkén vállalja összes gyermekét.

– A válás után én mondtam,hogy Szimi maradjon az anyjánál, de nem tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy ő az egyedüli gyámja. Éppen ezért jelenleg szinte semmi jogom nincs a lányom életében, kötelezettségem azonban van. Majd megszakad a szívem, amikor egy családi fotózáson Szimit ki kell küldeni, mert nem szerepelhet a képeken, mert a volt feleségem perrel fenyegetőzik, ha bárhol is megjelenik. Szörnyű ez, hiszen ugyanúgy szeretem őt, és ugyanolyan büszke vagyok rá, mint a két kicsire – árulta el szomorúan Szilas, akia közeljövőben újabb nehézségek elé néz. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a volt felesége hosszú időre – talán örökre – Írországba készül, és viszi magával a tornász legidősebb lányát is.

– Igen, Szimi szeptemberben már Dublinban kezdi az iskolát, legközelebb, ha minden jól megy, az őszi vagy a téli szünetben láthatom. Eddig minden második hétvégét nálam töltötte, és a szünetek felén is velünk volt. Ez most megváltozik, és ez nagyon megvisel engem és a családomat is. A feleségem, Judit és a középső lányom, Kitti életében is fontos szerepet játszik Szimi, de lehet, hogy Kincsőében már nem fog tudni. Nem tudom, hogy fogjuk kezelni, ha elutaznak – tette hozzá szomorúan Szilas, aki annak ellenére sűrűn látta kislányát, hogy négy évvel ezelőtt Sopronba költözött.

Bajkó Panka

blikk.hu