Sopron.info.hu

Küzdj!

  2007 dec 14 / #sport

Küzdj!MKB Euroleasing Sopron – ESB LILLE Metropole December 12., szerda 18.00

Huha, a jó kis helyemet már foglalta valaki, ráadásul hűlt helyét találtam Ali bá és Nándi bának is, akikkel már tradíciók a lány meccsek. Picit szomorú voltam, de a hideg idő, az idegek és a szív normál működését figyelem bevéve, lehet az otthonmaradás mellett voksoltak.

Az első sípszótól egészen a végéig feszültnek éreztem a játékot a sportolókat és a közönséget is. A vendég csapat nem tett le a nyerés lehetőségéről. Hajszálon múlt csak, hogy ők nyerjenek. Na de, ne hátulról kezdjük a dolgokat!

Az első kosarat sajnos nem mi dobtuk, de még a másodikat sem! Öt percnél a vendégek vezettek, négy ponttal, amit Semsei tudott később 11 – 11 – re egyenlíteni. Edit találatát időkérés követte, majd Jelena dobott, egy olyan Jelenás triplát. Két vendég bünti után a labdát újra megszerezték és kosarat dobtak… 21 – 20.

Ismét vendégkosárral kezdődött a következő negyed, s bár Semsei egy jó francia passzot elorrolt, amit ügyesen visszaszereztek a vendégek. Oleksza az utóbbi mérkőzéseken nem éppen a toppon játszott, sajnos ma sem dicsekedhetett, az amúgy kimagasló játékával. Két ponttal mentek a franciák, amikor Barbara egyenlített.

Sok volt a lépéshiba. Norbi füléből gőz menekül! Előnyünket épp, hogy csak tartogatni tudtuk. Küzdelmes két negyed várakozott mindkét csapatra a szünet után. 38 – 35 a második negyed vége. Változatosság kedvéért Villeneuve – i kosár nyitotta ezt a negyedet is. A lányok testben voltak csak a pályán, elméjük villámként cikázott a pálya és a senki földje között. Norbi, huu, hogy bírhat így üvölteni?

Bár gyógyító ereje van egy – egy kiáltásnak, de azért a bölénybőgés… Öt percnél még 44 – 41, egy percre rá meg már megint egál az állás, amit egy újabb egál eredmény követett, 48 – 48. Norbi toporzékolt, ezt vajon mutatták a TV – be? Egyenesen a pályára ugrált, miközben leordította a lányok fejét. Feszült a helyzet, meg a hurok is. A bíró tömeges lehordásnak lett kitéve. Edit büntetőivel egyenlít, a Lille azért dobott egy savanyú szájízt hagyó kosarat, 50 – 52.

Andi fordított a kockán és ziccerével, végre a Sopron nyithatta az utolsó negyedet. Oleksza a mérkőzés végére jött bele a játékba, nagyon fontos pontokat szerzett csapatának. A negyed felénél 3 pont előnye volt a vendégeknek.

A szerencse kicsit rákacsintott a csapatra, időkérés után, Szása kosarával vezetett az MKB. ” Harcoljatok, hajrá Sopron! ” 60 – 60 állásnál, a bíró Barbara ellen ítélt faultot, azt hiszem nem kell említenem, mit váltott ki a nézőkből ez az ítélet… Szása ment egy ziccerrel, majd Barbara dobott és Kata 2 – ből 1 jó büntetőjével ér véget e csata. 65 – 61 a végeredmény, hát, örüljünk a győzelemnek.