Sopron.info.hu

Ladánybene 27 interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 aug 10 / #csak úgy

Ladánybene 27 interjúja a Sopron.info.hu-nakAz együttest nem kell bemutatnunk egyik olvasónknak sem, hiszen nagy rajongótáboruk van ország szerte, így Sopronban is! Idén sokak örömére fellépnek a Volt fesztiválon is! Demuth János beszélget a zenekar tagjaival:  Mindenek előtt had köszönjem meg olvasóink nevében, hogy elvállaltátok az interjút.

Sok városban volt már fellépésetek, adtatok koncertet, köztük Sopronban is. Hogy tetszett városunk?

Szeretjük Sopront! Az elmúlt évek során nagyon sok kellemes koncertet adtunk, a Hangár klub-os reggae party-któl a főiskolás rendezvényeken túl a városi eseményekig. Rengeteg barátunk él Sopronban, egy-egy fellépés alkalmával jó Velük is találkozni.
A Volt fesztivál mindenképp a nyár egyik legfontosabb rendezvénye, kötelező ott lennünk!

Hogyan készültök a Volt fesztiválon való fellépésetekre, és mit jelent számotokra a Volt?

A nyár elején összerakunk egy standard koncertprogramot, de nincs két helyszín, ahol ugyanazt, ugyanúgy játszanánk. A hely szelleme, hangulata hatással van ránk, s ha jó technikai körülmények között tudunk muzsikálni, akkor nagyot szórakozunk és szórakoztatunk a színpadon.

Milyennek találtátok, találjátok a Soproni hallgatóságot?

A soproni közönség igényes, a zenéért, a gondolatokért és persze a hangulatért jár koncertre, de tudatosan megválasztja, hogy mi is érdekli. Mert találkoztunk már olyan rendezvényekkel is, ahol a bevitt alkohol mennyisége a szempont, mindegy, hogy ki játszik a színpadon…

Számos városban megfordultatok már hazánkban, sok emberrel találkoztatok, beszélgettetek. Hogy látjátok, mi ma az embereknek a legfőbb test-lelki-szellemi problémáik?

Rohanós, ideges, elüzletiesedett világban élünk, alig jut idő az embernek, hogy lazítson, hogy magával foglalkozzon. A politika is rányomta a bélyegét a közhangulatra, ami nem szerencsés.

Mit tudtok tanácsolni, javasolni nekik?

Hallgassanak reggae-t! De tényleg, a reggae pozitív vibráció, ahogy Marley mondta. Jó hatással van a lélekre. Egyébként a koncertjeinken érzünk is hasonló dolgokat, valahogy felszabadulunk mindannyian 90 perc reggae alatt. Alapvetően azt javasoljuk, hogy figyeljen mindenki jobban magára és a társaira. Tolerancia és tisztelet…

Mindig fontos számotokra, hogy a maximumot nyújtsátok. Jelen van-e életetekben a holisztikus életmód /test-lélek-szellem/ harmóniája, és a prevenció, megelőzési eljárások? Meséljetek nekünk erről egy kicsit bővebben kérlek.

A maximum nyújtása leginkább Miksa színpadi munkáján látható, Ő valahogy így vélekedik: „Humorban nem ismerek tréfát, reggae-ben nem ismerek mértéket…” Többen találkoztunk már azokkal a gondolatokkal, amik a test-lélek-szellem harmóniájának fontosságáról szólnak. A meditáció, a stressz oldása, az ego káros működésének visszaszorítása, a „belső zaj” lecsendesítése mind nagyon fontos a boldog élethez és a felhőtlen zenéléshez is…

Melyik honlapon olvashatunk fellépéseitekről, a zenekarral kapcsolatos aktuális eseményekről?

www.lb27.hu

Mit üzentek a Sopron.info.hu olvasóinak?

Találkozzunk a Volt-on, és ha lehetek picit öncélú, találkozzunk a Reggae Camp-en július 23-27. között Százhalombattán. Ez a mi fesztiválunk, ezen dolgozunk egész nyáron. A reggae hazai ünnepe a legjelentősebb hazai reggae/ska bandákkal és sound system-ekkel és egy hatalmas világsztárral: Michael Rose-zal Jamaicából!
5 NAP JAMAICA!

Maximum Respect! Bodnár Tibi&LB27 crew

Nagyon szépen köszönöm még egyszer az interjút, és további sok sikert, és minden jót kívánunk nektek.
Demuth János