Sopron.info.hu

Legyőzte a tatabányaiakat a SMAFC női kosárlabdacsapata

  2009 jan 07 / #sport

A SMAFC NYME NB I/B felnőtt női kosárlabdacsapata január 4-én, vasárnap kezdte meg az új esztendőt. A lányok az előző évad bajnokcsapatánál, a Tatabányánál vendégeskedtek, és 67 : 65-re legyőzték a házigazdákat.
Kezdésnek könnyebb ellenfelet is el tudtak volna képzelni maguknak a játékosok, bár a vasárnapi összecsapást megelőző helyezésüket figyelembe véve, egyetlenegy csapat ellen sem mehettek volna biztosra. Az előzmények alapján tehát nem a kék-fehérek voltak a mérkőzés esélyesei.

Még októberben, az első fordulóban, itthon, Sopronban is a volt bányászvárosiak győztek (62:70), majd egy hónappal később a Magyar Kupában – immár hazai pályán – arattak fölényes 106:41 arányú győzelmet. A SMAFC NYME felnőtt női kosárlabdacsapatának helyzetét az is nehezítette, hogy a játékosok közül többen betegséggel bajlódtak, mások vizsgákra készültek. A fekvőbetegek közül Horváth Mária és Farkas Fanni nem lehettek ott Tatabányán.

Függetlenül a sok negatív előjeltől, nem utaztak feltartott kézzel a lányok, az új esztendő első bajnoki mérkőzésére! A kezdés jól sikerült, s egészen a 8. percig 1-2 ponttal a soproniak vezettek. Ekkor egy ellentétes játékvezetői ítélet után, Farkas Petrának a 3. faultját ítélték. Petra hiányában lassan-lassan átvette a játék irányítását a hazai együttes, akik a félidőig 5 pontos előnyre tettek szert.

A második játékrészben egyre-másra vezette gyors támadásait a SMAFC NYME csapata, és a 28. percben újra náluk volt az előny. Sajnos a vezetésük csak tiszavirág életű volt, mert Fülöp palánk alatti kosaraival a 35. percben 63:53-ra újra a tatabányaiak vezettek. A nagy hajrá viszont csak ezután következett. Az utolsó öt percben a kék-fehérben játszó soproni együttes szenzációsan védekezett.

13 másodperccel a mérkőzés vége előtt pedig Hanzséros kosarával egyenlítettek a lányok, majd nyolc másodperccel később egy labdalopást követően Farkas Petra száguldott végig a pályán, és dobta be a győzelmet jelentő kosarat!

Palkovits Tamás a soproniak edzője a mérkőzés után a következőket mondta: – Együttesünk óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot, hiszen egy már-már vesztettnek hitt mérkőzést fordított meg, s aratta első idegenbeli győzelmét.

Tatabányai KC – SMAFC-NYME 65:67 (18:16, 20:17, 13:15, 14:19)
SMAFC: Dávid V. 8, Hanzséros M. 6, Farkas P. 21/12, Kerékgyártó D. 2, István L. 18. Cs.: Fejes K. 8, Tóth A. 2, Zottl V. 2, Takáts A., Katona L., Klemencsics N.
Tatabánya: Fekete 2, Havasi 8/3, Muraközy 10, Wallacher 4, Fülöp 26. Cs.: Mercsényi 6, Augusztin 4, Fritz 3, Szalay 2, Hegedűs.