Sopron.info.hu

Magunknak tettük nehézzé

  2009 ápr 02 / #lapszemle

Talán a labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezője miatt kevesebben látogattak ki erre a mérkőzésre, mint a korábban. Az összecsapás egyperces gyászszüntettel kezdődött a bő egy hete elhunyt korábbi kiváló soproni center, Molnár Csaba emlékére.

Igen tompán kezdtek a fiúk, másfél perc alatt a mieink eladott, rossz ritmusban eldobott labdáiból Kennerly kosár plusz büntetős akciójával, amjd Kutasi triplájával 6-0-re ellépett a DEKE. Ekkor rendezték a sorokat a fiúk védekezésben, és Brooks szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal, pörgős, látványos játékkal, triplákkal, zsákolásokkal egy parédés, 18-2-es rohanást mutattak be a srácok, hiába kért közben kétszer is időt Fodor Péter, a vendégek edzője. Lényegében az ekkor megszerzett előnyt tartottuk a negyed végéig.
A második félidőt szervezett, jó védekezéssel, de támadásban időnként kapkodva, túlpörögve kezdték a fiúk. Az előny Dies eredményessége révén így is nőtt. A DEKE légiósait kikapcsoltuk, a vendégek közül egyedül Kutasi jelentett veszélyt a kosarunkra. Őt nem is tudtuk tartani, s triplája lökést adott az ekkor a nagy előny birtokában talán túlságosan is megnyugodó fiainkkal szemben a vendégeknek, Dagostino is betalált, távolról, s pillanatok alatt szoros lett a parti.
Érthető időkérésre szánta el magát edzőnk, gyakran “dadogott” a labda a srácok kezében, kicsit saját magát altatta el csapatunk, a felbátorodó hajdúságiak pedig 3 pontra feljöttek. A félidő hajrájában Ware is magára talált, a görcsös, erőlködő sörgyáriak ellen kiegyenlített a DEKE. A negyed egyetlen igazán látványos soproni megmozdulása az addig semmit nem mutató Couisnard bődületes zsákolása volt a szakasz utolsó pillanatában, amelynek köszönhetően 2 pontos vezetéssel fordultunk.

Az öltözőbe menet Meszlényi Róbert szemei villámokat szórtak – teljesen érthetően, a második negyed utolsó 5 percében minősíthetetlenül játszott, előbb könnyelműsködött, aztán erőlködni kezdett a csapat.

A második félidő elején Couisnard dupljára Maxwell triplával felelt, majd “Körte” emelt be egy triplát, de a DEKE Ware és Kutasi révén “tapadt” csapatunkra. Látványos volt a játék, de hogy csupán egy-két ponttal vezettünk, azt korántsem lehetett megnyugtatónak mondani. Dies összeszedte magát, s ugyanezt tette pár szabad labdával, s Brooks és Couisnard is meg-megvillant. Egy-két szép megoldás pedig elég volt a szurkolóknak, felharsant a buzdítás. A negyed közepén 8 ponttal elléptek a fiúk, ám ekkor Körtélyesi megkapta 4. személyiét, ám a helyére érkező Boldizsár hármasával 10 pont fölé nőtt a különbség. S csapatkapitányunk a negyed utolsó pillanatában is nagyot alkotott, kosár plusz büntetősjátékával ismét megnyugtató lett előnyünk. Csak nehogy megint túlságosan megnyugodjanak a srácok!

A zárószakasz elején Tóth Gábor két triplájával újra 10 pontra jött föl a Debrecen, s újra görcsös,kapkodó lett a játék. Ezt jól jelzi, hogy az egyik akciónál fiaink háromszor is visszaszerezték a lepattanót a DEKE palánkja alatt, ám bedobni a labdát nem sikerült.

Csapatunkat a holtponton Boldizsár lendítette át újabb triplával, s Brooks és Cruz villanásaival a negyed közepén újra elléptek ellenfelüktől a srácok, 16 pontra nőtt a differencia. A végét megint ellezserkedtük, a Debrecen Dagostino vezérletével 10 ponton belülre került, de végül 12 lett a vége.
Hozta a kötelezőt a csapat,de a vártnál nehezebben, ugyanis egyes időszakokban a biztos vezetés tudatában előbb könnyelműsködött,majd kapkodott a társaság, s az ilyen periódusok Kaposváron, majd az Univer és a Nyíregyháza ellen már egész egyszerűen “nem férnek bele”.

Meszlényi Róbert: – Pontosan úgy játszottunk, mint egy csapat,amely két hete nem játszott tétmérkőzést. Legközelebb újra majdnem két hét múlva játszunk, kíváncsi vagyok, akkor mire leszünk képesek. Sajnos most voltak játékosaink, akik szinte csak a támadásra figyeltek, de nem védekeztek. A hátralévő meccseken ez nem megengedhető.

Fodor Péter: – Egyértelmű, hogy a Sopron erősebb csapat, mint mi vagyunk, de amikor tiszta fejjel játszottunk, és szervezetten védekeztünk, meg tudtuk nehezíteni a dolgukat, ám a számunkra kedvezőtlenebb időszakok eldöntötték a meccset ellenfelünk javára

Soproni sÖrdögök – DEKE 89-77 (22-13, 17-24, 28-16, 22-24)
Sopron, 500 néző. V: Török, Tóth, Söjtöry.

Sopron: CRUZ 17/3, BROOKS 24/6, Couisnard 8, Körtélyesi 7/3, DIES 18. Cs: BOLDIZSÁR 9/6, Vesztergom 2, Csorvási 4, Halmai. Edző: Meszlényi Róbert.

Debrecen: DAGOSTINO 22/6, KUTASI 15/9, Maxwell 5/3, WARE , Kennerly 7. Cs: Tóth G., 6/6 Takács D 2., Erdei, Szabó T. Edző: Fodor Péter.