Sopron.info.hu

Mamma Liz Mitchell a.k.a. Boney M

  2007 aug 29 / #zene

Mamma Liz Mitchell a.k.a. Boney MAz idei nyár legjobb élményeihez mindig társult a zene. A ‘jó muzsika szót’ felsorolni sok időmbe tellne most, ezért fel sem göngyölgetem az idei nyár kulináriumait. Viszont a Soproni Nyár keretein belül megrendezett Boney M koncertet nem hagyhattam ki.

Már csak azért sem, mert gyermekkori emlékeim között ott visszhangzik e csapat számtalan dala. A ’70 – es évek pop és disco sztárjai ma már, nagymamák és nagypapák, ennek ellenére vurstliznak rendületlenül. Az est folyamán, Liz Mitchell torkaszakadtából énekelte akkori közös slágereiket, Bobby, Marcia és Maizie nélkül, akik az eredeti Boney M tagjai voltak.

A klíma kitűnő volt, szerencsére nem a teraszon belül volt a koncert, hanem nyílt terepen. Laza, nyári este volt, kis jamaicai érzéssel, csak a pálmafák hiányoztak. Egymást követték a slágerek, amit egy kisebb zenekar kísért. A szüleim generációja nem bírta tánc nélkül, de a fiatalabbakat sem kellett félteni. Volt Daddy cool, Rivers of Babylon, Wanna go home, Sunny, No woman no cry….

Szóval a jól bevállt, híres számok, amikre jót lehet csörögni. A színpadon feltűnt egy érdekes, feka figura is, aki néha brummogott a mikrofonba, ezen kívül meg, mint egy felhúzhatós, félmeztelen paprika jancsi, pattogott és színlelte, hogy van ritmusérzéke. Többször is kaptunk ráadást, már a koncert alatt elhangzott számokból. Végső zárásként John Lennon ‘Let it be’ című dalát adta elő Mamma Liz, amit nekünk nőknek és anyáknak dedikált. Igazán megható volt. Azt mondhatom, hogy vannak még elfogult rajongók, akik végre hallhatták élőben is kedvencüket. Bevallom, nem csápoltam magam agyon, de amikor a rádióban hallok majd egy-egy számot, én is eldúdolgatom és ez a jó kis hangulatos koncert fog eszembe jutni.

zsuzsesz